Thursday, 25 April, 2024

Φλας: Δύο ανακοινώσεις, μία αλήθεια…

Φλας: Δύο ανακοινώσεις, μία αλήθεια…

“Καρφάρα” Τζιτζικώστα για Αντώνη Σαμαρά!
Στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, έγινε και φέτος η παρέλαση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Με το τέλος της ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, που είχε σαφέστατη αιχμή και για τον Αντώνη Σαμαρά και τα κάγκελα που έμπαιναν παντού επί πρωθυπουργίας του, καθώς όπως τόνισε “παρακολουθήσαμε μία ανοιχτή παρέλαση χωρίς κάγκελα και αποκλεισμούς”…
to-manouli

Και κλάμα ο κύριος!
Έκδηλη ήταν η συγκίνηση του Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος, ο κύριος Σαμαράς εξηγούσε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ενώ ήταν πρωθυπουργός: «Όποιον έβλεπα τον έπιανα από το μανίκι. “Κάνε κάτι” του έλεγα. Πάλευα 24 ώρες την ημέρα, δεν είχε σημασία ούτε το πρόβλημα στο μάτι μου, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εδώ ήταν η πατρίδα. Δεν έβγαζα ποτέ δελτίο Τύπου. Δεν υπήρχε για μένα τίποτε άλλο. Είπε κάποιος “δεν ερχόμουν εδώ”. Μα δεν πήγαινα σπίτι μου…». Στο σημείο αυτό, έκλεισε εμφανώς συγκινημένος το μικρόφωνο μη μπορώντας να συνεχίσει τα λόγια του… Με χαρτί υγείας της Βούλτεψη σκούπισε τα δάκρυά του ο Αντώνης Σαμαράς!

Δύο ανακοινώσεις, μία αλήθεια…
Δύο ανακοινώσεις είδαμε τις τελευταίες ημέρες για την επίλυση του προβλήματος του προσωπικού της «Τουριστικής Έδεσσας Α.Ε.»: μία από το Πολιτικό Γραφείο της Βουλευτή Θ. Τζάκρη και μία από τον Δήμο Έδεσσας.
Στην πρώτη ανακοίνωση η κα Τζάκρη αναφέρει τις επαφές και τις πρωτοβουλίες της για την επίλυση του θέματος, για να καταλήξει ότι παρέδωσε στον κ. Πουλάκη (Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών) τη διάταξη που επεξεργάστηκε και προτείνει η ΚΕΔΕ.
Στην δεύτερη ανακοίνωση ο Δήμος Έδεσσας αναφέρει με σαφήνεια ότι η επεξεργασία και η απόφαση της ΚΕΔΕ είναι καθαρά θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άνθρωποι του Δήμου Έδεσσας εργάστηκαν για την εξέλιξη αυτή. Αν θέλουμε να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές καταλαβαίνουμε ότι ο Δήμος λέει με άλλα λόγια και πολύ κομψό τρόπο ότι η κα Τζάκρη δεν έχει καμία σχέση με την λήψη της απόφασης.
Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πόλεμο ανακοινώσεων, αλλά μπορούμε να πούμε ότι τόσο η κα Τζάκρη όσο και ο κ. Γιάννου θέλουν να τονίσουν το ρόλο τους στη συγκεκριμένη εξέλιξη του προβλήματος. Το ζήτημα είναι ποιος έχει δίκιο και σε ποιον οφείλεται η ομόφωνη, όπως τονίζει ο Δήμος Έδεσσας, απόφαση της ΚΕΔΕ;
Όπως και να το δει κανείς μία απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απολύτως φυσιολογικό να προέρχεται από τους κόλπους της. Πολύ περισσότερο όταν Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ είναι ο Αντιδήμαρχος για τα Οικονομικά του Δήμου Έδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου…
Βεβαίως, κανείς δεν θέλει να παραγνωρίσει το ενδιαφέρον της Θοδώρας Τζάκρη για το θέμα, αλλά πιστεύουμε ότι η δουλειά της ουσιαστικά αρχίζει τώρα, αφού η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ είναι μία πολύ καλή «πάσα» για να ψηφιστεί νόμος που θα δώσει λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων των «Καταρρακτών». Μάλιστα, καλό είναι να υπάρξει δραστηριοποίηση και των υπόλοιπων Κυβερνητικών Βουλευτών για το συγκεκριμένο θέμα, σε συνεργασία πάντοτε με τον Δήμαρχο της Έδεσσας καθώς είναι σίγουρο ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει!
Πάντως, το σίγουρο είναι ότι το μέλλον των εργαζομένων δεν είναι το μόνο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Δήμος Έδεσσας, με τις όποιες βοήθειες από Βουλευτές και άλλους φορείς. Το μεγάλο στοίχημα είναι να δοθεί βιώσιμη λύση στη λειτουργία της επιχείρησης και η Έδεσσα να συνεχίσει να έχει αυτό τον όμορφο χώρο εστίασης στους Καταρράκτες, όμως με έσοδα και όχι ζημίες που σε τελική ανάλυση θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

Απόφαση – ντροπή από το Ειδικό Δικαστήριο για τον Παπακωνσταντίνου
Έκρινε ένοχο σε βαθμό πλημμελήματος (!) για νόθευση εγγράφου τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του επέβαλε ποινή φυλάκισης μόλις ενός έτους, με τριετή αναστολή. Παράλληλα, τον κήρυξε αθώο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας (κακούργημα), ενώ του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. «Ήρθε η στιγμή της αλήθειας», είπε ο πρόεδρος, Νικόλαος Πάσσος πριν από την ανακοίνωση της απόφασης. Μιας αλήθειας που όλος ο ελληνικός λαός περίμενε για χρόνια, για μια υπόθεση – σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Μια αλήθεια που δεν θα μάθουμε ποτέ, καθώς – κατά πλειοψηφία – το δικαστήριο επέλεξε να της βάλει «ταφόπλακα». H 24η Μαρτίου 2015 είναι μια ημέρα… ντροπής για την ελληνική δικαιοσύνη, αφού οι δικαστές έβγαλαν «λάδι» τον άνθρωπο που – σύμφωνα με την αποδοχή του δικαστηρίου – έβαλε το χέρι του και παραποίησε στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ. Μέρα… ντροπής για την Ελλάδα, αφού όλα δείχνουν και με τη… βούλα της δικαστικής εξουσίας πια, ότι η «κάθαρση» που αναμένει χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Δυστυχώς, η δικαιοσύνη στην πατρίδα μας είναι, τελικά, «τυφλή». Η Θέμιδα θα «έκλαιγε» στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας απόφασης. Τυφλή, κουφή και ξεφτιλισμένη η δικαιοσύνη…

Αποφυλακίστηκαν οι Χρυσαυγίτες
Έξω από τις φυλακές είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία χειροκρότησαν κατά την έξοδο των δυο κατηγορουμένων για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο Γ. Λαγός μέσα από το αυτοκίνητο της Ασφάλειας στο οποίο επέβαινε ευχαρίστησε τους φίλους της Χρυσής. Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, δικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλόλιας δήλωσε ότι «σκοπός του κ. Μιχαλολιάκου είναι να αποκαταστήσει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα που μαύρισαν την εικόνα του ίδιου και του κόμματος». Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χ.Α. Χρήστος Παππάς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου