Tuesday, 23 April, 2024

Φλας: ΠΑΛΙ τους προδώσανε

Φλας: ΠΑΛΙ τους προδώσανε

Τζιτζικώστας: Δεν αρκεί να φύγει ο Σαμαράς. Πρέπει να ξεριζωθεί ο σαμαρισμός από τη ΝΔ
Ευθεία θέση για την αποπομπή Σαμαρά από τη ΝΔ πήρε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σύμφωνα όμως με την Δημοκρατία, πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Δεν αρκεί να φύγει ο Σαμαράς.…η ΝΔ πρέπει να αποσαμαροποιηθεί τελείως. Πρέπει να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι η διάδοχη κατάσταση δεν έχει καμμία ιδεολογική συνέχεια. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ξαναπείσουμε τους πολίτες»… Όλα αυτά, πριν το φιάσκο με την ανακοίνωση του ΕΛΚ που εξόργισε και τον τελευταίο ψηφοφόρο της ΝΔ…

ΒΑΡΚΙΖΑ-ΜΑΥΡΟΚΛΑΜΑ
12-2-1945 η ημέρα που έκλαιγαν οι κομμουνιστές γιατί δεν μας σκλάβωσαν!!!
ΠΑΛΙ τους προδώσανε …ΑΛΕΞΗ τι λες ταιριαζει η ημερομηνία:: που έσκισες το ΜΝΗΜΟΝΙΟ; 12/02/1945 υπεγράφη η συμφωνία Βάρκιζας, Κυβέρνησης και ΕΑΜ. Ο Βελουχιώτης τη χαρακτηρίζει προδοτική. Το ΚΚΕ τον αποκηρύσσει … Μια σύγχρονη Βάρκιζα ζούμε και σήμερα…

Ο πρωθυπουργός και ο «μυστηριώδης» φάκελος με τα 525 ευρώ
Έναν φάκελο με 525 ευρώ βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας πάνω στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Παρασκευής, όταν επέστρεψε από τις Βρυξέλλες. Απορημένος, ρώτησε τους συνεργάτες του ποιος άφησε τα χρήματα εκεί και ενημερώθηκε ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση για τα ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Η αποζημίωση αγγίζει τα 175 ευρώ ανά ημέρα για τα έξοδα κίνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας τα επέστρεψε, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να λαμβάνει αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ρήξη και τελεσίγραφο στο Eurogroup
Σε “ναυάγιο” οδηγήθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας με την Ελλάδα να απορρίπτει την πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων για την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος και τους Ευρωπαίους να απαντούν με τελεσίγραφο πέντε ημερών μέχρι το Eurogroup της επόμενης Παρασκευής. Όλα αυτά τη στιγμή που Αλέξης Τσίπρας και Γερούν Ντάισελμπλουμ είχαν συμφωνήσει την περασμένη Πέμπτη να συνεργαστεί η Ελλάδα με τα τεχνικά κλιμάκια δίνοντας την εντύπωση ότι όλα οδηγούν σε συμβιβασμό για το ελληνικό πρόγραμμα. Το σημερινό Eurogroup απέδειξε ωστόσο ότι κάθε άλλο παρά καλά είναι τα πράγματα. Την αρχή έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έκανε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις προσερχόμενος στο Eurogroup προϊδεάζοντας τους πάντες για την στάση της Γερμανίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στις ελληνικές θέσεις. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι δεν θα υπήρχε σήμερα λύση βάζοντας το πρώτο τελεσίγραφο. ” Όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ένα πρόγραμμα, δεν έχω να σκεφτώ επιλογές” είπε χαρακτηριστικά. Όλα φαίνεται να “κλείδωσαν” για την ρήξη στη συνάντηση που είχε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Γάλλο Μοσκοβισί πριν την έναρξη ενώ κορυφώθηκε με την απόρριψη από την ελληνική πλευρά της πρότασης του Eurogroup. Το έγγραφο ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την ευελιξία του προγράμματος που υπάρχει ήδη αλλά και να δεχθεί την τεχνική βοήθεια που προβλέπεται από το πρόγραμμα. Με λίγα λόγια προέβλεπε την συνέχιση του Μνημονίου αλλά και τη συνεργασία με την Τρόικα (τεχνική βοήθεια). Την ρήξη επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Eurogroup κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την διακοπή της συνεδρίασης δίνοντας ουσιαστικά τελεσίγραφο μίας εβδομάδας στην ελληνική πλευρά για αίτημα παράτασης του προγράμματος για έξι μήνες. Η κυβέρνηση πλέον καλείται να πάρει αποφάσεις αφού η προθεσμία πέντε ημερών ισχύει μέχρι την Παρασκευή και το επόμενο Eurogroup.

Μεγαλο-δημοσιογράφος και μεγαλοεκδότης στα “μαύρα” κατάστιχα με εξαγόμενα εκατομμύρια.Τώρα θα δούμε εαν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει την κάθαρση ή μας δουλεύει
Μια σειρά από πληροφορίες που βγαίνουν δημοσιογραφικά αυτές τις μέρες, αποδεικνύουν ότι τα περασμένα Χριστούγεννα, ένα κύμα από μεγαλοδημοσιογράφους του τόπου που έχουν εκπομπές στην τηλεόραση και που “μετακινούν” βαλίτσες από τραπεζικά ιδρύματα από την Ελλάδα στην αλλοδαπή, έκαναν ταξίδια προς Ελβετία και Γερμανία για να τα αποθέσουν σε γνωστούς οίκους που θεωρούντα σίγουροι για αποταμίευση μεγάλων ποσών. Το ερώτημα δεν είναι μόνον εάν τα έχουν δηλώσει άρα είναι νόμιμοι, το ερώτημα είναι που βρέθηκαν όλα αυτά τα μεγάλα ποσά. Και κατά δεύτερον και πιο υποκριτικό: Αφού θεωρούν επισφαλή τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, γιατί άλλα λένε στον κόσμο κι άλλα πράττουν οι ίδιοι; Δεν είναι υποκρισία; Μεταξύ των ονομάτων και επιφανής πολιτικός της αριστεράς και μάλιστα πρώτης γραμμής.

Stop Βρυξελλών στις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο! Όχι που θα μας άφηναν…
Σημείο τριβής μεταξύ των εταίρων με προερχάσουσα την Γερμανία και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και της ελληνικής κυβέρνησης προκαλεί το θέμα του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, κατά τις επαφές των τεχνικών κλιμακίων προκύπτει ότι η πλευρά των Βρυξελλών αντιδρά στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων που είτε είχαν απολυθεί είτε βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και επρόκειτο να βρεθούν εκτός Δημοσίου το επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο 3.928 υπαλλήλους. Πάντως, η πλευρά των δανειστών μας τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Στα σημεία τριβής περιλαμβάνονται επίσης τα πάγωμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό αλλά και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση στα εργασιακά.

Απίστευτος Άδωνις για άλλη μία φορά!
Ο τύπος που μόνο κράξιμο του ταιριάζει… Πώς τους λέγανε στην κατοχή αυτούς που υποστήριζαν τους κατακτητές; Υπέρ της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία μεταξύ άλλων ζητείται από τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις» της προηγούμενης, τάχθηκε o Άδωνις Γεωργιάδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, υπερασπιζόμενος τον Αντώνη Σαμαρά. «Η ανακοίνωση του ΕΛΚ δεν λέει τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο που αισθάνεται Ευρωπαίος: Pacta sunt servanda (σ.σ “οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται”). Η φασαρία»; αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Σημειώνεται ότι η επίμαχη ανακοίνωση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ, τη στιγμή που ανακινούνται σενάρια για αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του κόμματος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου