Friday, 19 April, 2024

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ! Ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες και αμυντική βιομηχανία χαρίζονται από τον Σύριζα στους διεθνείς τοκογλύφους

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!

Αυτή είναι η πλέον κατάλληλη έκφραση (εκτός κι αν χρησιμοποιήσουμε εκείνη που λέει «το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλά τα πάντα») προκειμένου να περιγράψει το ασύλληπτων διαστάσεων ξεπούλημα της κυβέρνησης προς τους διεθνείς τοκογλύφους.

Έξι νευραλγικής σημασίας ΔΕΚΟ προστίθενται στην «προίκα» του Κατοχικού Ταμείου, ώστε να «αξιοποιηθούν» (δηλαδή, να ξεπουληθούν) κατ΄επιταγήν των δανειστών και να αποτελέσουν εγγύηση για τα δάνεια που έλαβε η χώρα μας. Οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το βράδυ της προσεχούς Τρίτης και να καλύψει τον κύριο όγκο των εκκρεμών προαπαιτούμενων μέτρων για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι έξι ΔΕΚΟ που μεταβιβάζονται «αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα» στο Κατοχικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων με το πολυνομοσχέδιο είναι η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, οι Κτιριακές Υποδομές, η ΕΛΒΟ, η Αττικό Μετρό και η ΔΕΗ (το 34%, καθώς το υπόλοιπο 17% ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ). Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάιο η πρώτη φάση «προικοδότησης» του νέου Υπερταμείου με τη μεταβίβαση των πρώτων έξι ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και το ΟΑΚΑ!

Παρά τις «κορόνες» της κυβέρνησης ότι το Ολυμπιακό Στάδιο δεν μπορεί να πωληθεί, η σχετική διάταξη πέρασε εν κρυπτώ. Οι υπόλοιπες πέντε συμμετοχές του Δημοσίου που πέρασαν στο Κατοχικό Ταμείο τον Μάιο, για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου, ήταν αυτές στους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), στον ΟΣΕ και στα ΕΛ.ΤΑ.

Είναι αναμφίβολα ολοφάνερο ότι η τακτική ξεπουλήματος όλης της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει κατά πολύ και τις πιο φιλόδοξες σκέψεις των πιο ακραιφνών νεοφιλελεύθερων.

Οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσαν να ξεπεράσουν σε αναλγησία και υποτέλεια οποιαδήποτε προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση, δείχνοντας ότι η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση αποδεικνύεται στην πράξη ως ο πιο υπάκουος υπηρέτης των διεθνών τοκογλύφων και της μνημονιακής κατοχής που έχουν επιβάλλει στην Χώρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου