Thursday, 28 March, 2024

Παραπολιτικά: Η Μαρία της Γειτονιάς

Παραπολιτικά: Η Μαρία της Γειτονιάς

Ιστορικής σημασίας η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στη Μόσχα
Όπως σημειώνουν, κυβερνητικές πηγές, σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ τονίζουν ότι οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που, όπως λένε, αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκδηλώθηκε εκτεταμένο ενδιαφέρον από τη ρωσική πλευρά για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Συγκεκριμένα, άνοιξε, όπως επισημαίνουν, ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε. Προσθέτουν ότι θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευσή του. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι είναι υπό επεξεργασία φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών ελληνορωσικών εταιρειών.

Υποχρεωτική παρακολούθηση της «Μαρίας της Γειτονιάς» επέβαλε ο Πανούσης στους αστυνομικούς!
Ένα πρωτόγνωρο σύστημα εκπαίδευσης αποφάσισε να επιβληθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους «αστυνομικούς της γειτονιάς» που ξαναβγήκαν για περιπολίες στους δρόμους εδώ και λίγες μέρες. Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Πανούσης από το πρωί της προσεχούς Δευτέρας και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί ξεκινάει υποχρεωτικός καθημερινος κύκλος αστυνομικών σεναρίων ο οποίος θα περιλαμβάνει την συνεχή παρακολούθηση της διάσημης μεξικανικής τηλενουβέλας με τον τίτλο «Η Μαρία της Γειτονιάς». Αν και η συγκεκριμένη δημοφιλή σειρά που έχει προβληθεί πολλάκις (και) στην ελληνική τηλεόραση δεν είναι αστυνομικού περιεχομένου, κατά το σκεπτικό του Υπουργού μπορεί να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους όλα τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια για την πλήρη εντρύφυση στο χωροταξικό πεδίο της γειτονιάς που άλλωστε αποτελεί και τον τομέα ευθύνης τους. «Η υποδομή του αστυνομικού της γειτονιάς πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά. Την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ο θεσμός είχαν παρατηρηθεί δεκάδες φαινόμενα αστυνομικών που αδυνατούσαν να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες που έχει η γειτονιά μιας πόλης και οι κάτοικοι αυτής. Ερχόντουσαν σε ανούσιες διαμάχες με κατοίκους και δρούσαν σαν να εκτελούσαν περιπολίες σε μεγάλες πόλεις. Καμία επαφή δηλαδή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν οι γειτονιές. Αυτό ακριβώς πρόκειται να επιλύσει η Μαρία της Γειτονιάς που από την Δευτέρα θα αποτελεί τον μόνιμο κατευθυντήριο οδηγό του αστυνομικού. Έχω ήδη επικοινωνήσει ως Υπουργός με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν προβάλει κατά καιρούς τη σειρά και τους έχω ζητήσει να είναι οι χορηγοί των σεμιναρίων που θα ξεκινήσουμε. Στους στόχους μου είναι κάποια μέρα να καταφέρω να πείσω και την ίδια την πρωταγωνίστρια της σειράς τη Μαρία να γίνει και αυτή ελληνίδα αστυνομικός. Οι εξειδικευμένες γνώσεις της πάνω στον τομέα της γειτονιάς είναι πολύτιμες για το σώμα. Επίσης, να σας ανακοινώσω επ’ ευκαιρία ότι στις άμεσες βλέψεις μου είναι και ο «αστυνομικός της γειτονιάς των αγγέλων». Για να επιτευχθεί όμως το τελευταίο πρέπει η Εκκλησία της Ελλάδος να σταθεί στο πατριωτικό ύψος της και να συνδράμει υποδειγματικά στην προσπάθεια που θα καταβάλουμε».

Μετά τις παχυλές συντάξεις, ήρθαν οι… ισχνές
Οι πρώιμες συνταξιοδοτήσεις, οι παχυλές συντάξεις και οι παροχές χωρίς ένσημα αποτελούσαν τον κανόνα στην προμνημονιακή Ελλάδα. Η μελέτη που ζήτησε ο Γιαννίτσης το 2000 διαπίστωσε ότι το 2010 η χώρα δεν θα μπορούσε πλέον να πληρώνει συντάξεις. Δυστυχώς όχι μόνο δεν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις του, αλλά αντιθέτως αφού εκατομμύρια διαδήλωσαν εναντίoν του σχεδίου περικοπών για αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ταμείων, αποπέμφθηκε κακήν κακώς απο την κυβέρνηση Σημίτη. Φυσικά το 2010 η Ελλάδα χρεοκόπησε. Το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής (Μνημόνιο) προέβλεπε τομές στο ασφαλιστικό προκειμένου να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα. Θα περίμενε κανείς ότι η κατάσταση θα είχε βελτιωθεί σημαντικά. Δυστυχώς αν κάποιος ελέγξει τα στοιχεία του ενιαίου συστήματος ελέγχου και πληρωμών συντάξεων δεν θα δεί σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το κακό παρελθόν. Τον Μάρτιο του 2015 υπήρχαν 2.654.784 συνταξιούχοι γήρατος, θανάτου, αναπηρίας, ανασφάλιστων ΟΓΑ και άνευ ένδειξης που έλαβαν 2,346 δισ € (28,157 δισ € τον χρόνο). Οι 1.260.032 είναι άνδρες και 1.391.132 γυναίκες. Φυσικά θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι προ μνημονίου υπήρχαν 14 συντάξεις ενώ τώρα 12. Αν πάρουμε ως παράδειγμα τις συντάξεις γήρατος που αποτελούν και το μεγαλύτερο τμήμα, η μέση σύνταξη προ 2010 ήταν 1.080€ / μήνα ή 15.120€ τον χρόνο. Το 2015 η μέση σύνταξη ήταν 961€ / μήνα ή 11.532€ τον χρόνο. Η συνολική μείωση ήταν 23,7%. Από τα στοιχεία μάλιστα προκύπτει ότι υπάρχουν 414.282 συνταξιούχοι που έχουν 3 ή και παραπάνω συντάξεις. Μάλιστα 4 τυχεροί λαμβάνουν 10 διαφορετικές συντάξεις! Αυτό θα πει νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού! Τα πρωτεία στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις έχουν βέβαια οι συνήθεις ύποπτοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να διαπιστωθεί ότι τα νούμερα “δεν βγαίνουν” εδώ και καιρό. Όποιες ενέργειες εξορθολογισμού έχουν μείνει ημιτελείς είτε λόγω πολιτικού κόστους, είτε λόγω των ιαχών του λαικισμού, είτε λόγω ανικανότητας, είτε με οποιονδήποτε απου τους παραπάνω συνδυασμούς. Για τα παραπάνω δεδομένα κανένας τηλεδικαστής πρωινάδικου δεν θα μιλήσει. Η ουσία παραμένει: Εάν δεν παρθούν δραστικά μέτρα, η επόμενη χρεοκοπία είναι πολύ κοντά

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ – ΚΕΦΑΛΛΟΓΙΑΝΝΗ
Άρχισε να μεγαλώνει διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σε γκάλοπ του Σαββατοκύριακου η διαφορά φθάνει το 24,7 % υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο πρόεδρος της ΝΔ επιτίθεται εναντίων του Κώστα Καραμανλή λέγοντας του στην Βουλή πως η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση, καλύπτοντας τον ΓΑΠ και ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Κώστα Καραμανλή. Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ή κατάλαβε το τέλος του και βγήκε απέναντι στον Καραμανλή κάνοντας ηρωική έξοδο, ή πιστεύει ότι έτσι θα μπορέσει να επιβληθεί στο κόμμα , διότι καθημερινά αυξάνονται οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ που τον αμφισβητούν . Πιστεύω πως το τέλος του Αντώνη Σαμαρά από την ΝΔ δεν είναι και πολύ μακριά. Πολύ δε περισσότερο τώρα που βγήκε απέναντι στον Κώστα Καραμανλή. Κύριοι εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε τον Αλέξη τώρα που άρχισε να κάνει κωλοτούμπες (πήγε και στην εκκλησία), τώρα είναι ευκαιρία με συνοπτικές διαδικασίες έκτακτου συνεδρίου, τοποθετώντας ως υποψήφιο, κάποιον έμπειρο νέο , άφθαρτο και πετυχημένο έως σήμερα, βλέπε Τζιτζικώστα, Κεφαλογιάννη, μπορείτε να οργανώσετε την παράταξη και βγει απέναντι από τον Αλέξη και να τον νικήσει, διότι ο Αλέξης δεν είναι μπούφος, εάν στραβώσει κάτι με τις διαπραγματεύσεις, να πάει την χώρα σε εκλογές και με αντίπαλο τον Αντώνη και τον Βαγγέλη θα κάνει περίπατο με ποσοστό που θα πλησιάζει και το 50%.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου