Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παραπολιτικά: Νόμιμο ναι, ηθικό;

Παραπολιτικά: Νόμιμο ναι, ηθικό;
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβελης τα είχε κρυμένα τα δις έξω… σκόρπια, αλλά ο καημενούλης δήλωσε πως έπεσε θύμα, καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο! Υπουργός σου λέει μετά που περίμενε ο λαός να μας σώσει όλους… Κατά τ’ άλλα, οι καταθέσεις του Γκίκα θεωρούνται απόλυτα νόμιμες και πως από φόβο για την Ελλάδα το 2012 έκανε την κίνηση αυτή. “Φοβήθηκα κι εγώ για την Ελλάδα το 2012 κι έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό”, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΟΙΚ. “Έκανα τις μεταφορές από το σπίτι μου και για να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα πάνε εκεί που θέλω έκανα πολλές μεταφορές μικρών ποσών για να μπορώ να κάνω έλεγχο.”
Στο ερώτημα πως είναι δυνατό να προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση ένας πρώην υπουργός και πρώην σύμβουλος επί οικονομικών του πρωθυπουργού ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως την περίοδο εκείνη δεν κατείχε καμία ανάλογη θέση και έδρασε όπως θα δρούσε κάθε απλός πολίτης. Παρόλα αυτά, η εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.
Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη. Σύμφωνα με τα έγγραφα στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον κ. Νικολούδη ότι: – Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα. – Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν. Επίσης, η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί». Τα λεφταδάκια από που τα είχε ο κύριος Χαρδούβελης; Από τη σκληρή εργασία ως καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, από την περίοδο που υπήρέτησε ως Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ή από την τετραετία 2000-2004 που διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη;

Εμπρός για μεγάλες αλλαγές στην επίπλωση!
Ένα από τα συνθήματα που άκουγε ο Αλέξης Τσίπρας από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στις δεκάδες συγκεντρώσεις ήταν και αυτό που έλεγε «Αλέξη προχώρα άλλαξε τα όλα». Έτσι όταν πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και είδε για πρώτη φορά ως ένοικος και όχι ως επισκέπτης το «μεγέθους μπάσκετ» – κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη – πρωθυπουργικό γραφείο σίγουρα θα του ήρθε στο νου το σύνθημα αυτό όσον αφορά και τη διακόσμηση του χώρου. Επειδή, όμως, οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μια ημέρα στην άλλη, φαίνεται ότι τελικά του πήρε κάτι παραπάνω από ένα μήνα για να βάλει σε εφαρμογή άλλη μια από τις ριζοσπαστικές αλλαγές για τις οποίες τόσο λόγο έχει κάνει στις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις του. Τα αποκαλυπτήρια τόσο σε επίπεδο διακόσμησης όσο και σε επίπεδο διαρύθμισης έγιναν την Πέμπτη στη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ξενάγησε στο «καινούργιο» γραφείο!

Σεμνά και… αριστερά με τις μερτσέντεζ!!
Το θέμα των βουλευτικών προνομίων απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση επί κοινοβουλευτικών ζητημάτων που παρέθεσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με ορισμένους βουλευτές να εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την πρόθεση του πρωθυπουργού να τους τα περιορίσει. Κάλεσαν δε την κυρία Κωνσταντοπούλου να αγνοήσει την πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου, αλλά και αυτή του υπουργού Δημοσίας Τάξης Γιάννη Πανούση να τους πάρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που έχουν για συνοδεία. Oρισμένοι βουλευτές υποστήριξαν πως το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι απαραίτητο «εργαλείο δουλειάς» και πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να τους το στερήσει.
Σημείωσαν ότι αρκετοί δεν έχουν την οικονομική άνεση να έχουν ιδιωτικό ΙΧ και πως εάν τους αποστερηθεί το βουλευτικό τότε θα αναγκάζονται να μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλοι δε, πρότειναν να μην γίνει «οριζόντια» η κατάργηση των βουλευτικών ΙΧ, αλλά να μπουν οικονομικά κριτήρια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Πρόεδρος τους είπε ότι οι κληρώσεις για τα αυτοκίνητα θα γίνουν κανονικά και άρα δεν θα υπάρξει κατάργηση. Είναι που δεν τα ήθελαν τα αυτοκίνητα και έθεταν προεκλογικά ερωτήσεις για το κόστος συντήρησης, κίνησης…

Μητρόπουλος: “Πάψτε να λέτε πως το Μνημόνιο τελείωσε”!
«Να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο γιατί μας απαγορεύουν να καταργήσουμε το ψηφισμένο, καθώς στην συμφωνία υπάρχει η ρήτρα ανάδοχής της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου μνημονίου». Με αυτά τα λόγια ο Αλέξης Μητρόπουλος από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στην ηγεσία και στην συμφωνία του Eurogroup. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι πρέπει να δώσουμε μάχη για να απαντήσουμε σε ότι είναι σε βάρος της χώρας και υποστήριξε ότι «βεβαίως δεν πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί από την Βουλή».
Εκτίμησε ότι «ο Σόιμπλε με το δίλημμα χρεοκοπία ή μνημόνιο θα το πάει μέχρι τέλος, πρέπει να περιμένουμε πιο σκληρή γραμμή γιατί σκέφτεται πως θα τρομοκρατήσει τον ευρωπαϊκό νότο και την άνοδο της αριστεράς». Κλείνοντας ανέφερε ότι το κείμενο της συμφωνίας του Eurogroup έχει ασάφειες ως προς τις δεσμεύσεις που είναι σε βάρος της χώρας ενώ ακόμη και η διατύπωση για το πλεόνασμα δεν οδηγεί σε χαμηλότερο πλεόνασμα. Τέλος, ότι οι ρήτρες που φορτώνουν όλο το ψηφισμένο μνημόνιο θα πρέπει να ακυρωθούν με μονομερείς ενέργειες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου