Saturday, 20 April, 2024

Παραπολιτικα: Λιγότερη αλαζονεία και έπαρση δεν θα έβλαπτε!

Παραπολιτικα: Λιγότερη αλαζονεία και έπαρση δεν θα έβλαπτε!

“Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», είναι αυτονόητο πως θα καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης” τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του περί κατάργησης του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Κώστας Γκιουλέκας. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», είναι αυτονόητο πως θα καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, τόνισε χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα η δήλωσή του: «Δεν καταλαβαίνω γιατί προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταργήσει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αν θα γίνει κυβέρνηση. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν συνηθίσει σε αντεθνικά παραληρήματα και ανθελληνικές κορώνες. Ειδικά στο θέμα της Μακεδονίας το κόμμα των συνιστωσών είναι ξεκάθαρο! Θυμίζουμε: Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά» και «Οικολογική Παρέμβαση» έχουν αναγνωρίσει επίσημα τα Σκόπια ως «Μακεδονία», με την πρώτη να τονίζει ότι «στην Ελληνική Μακεδονία κατοικούν κατά πλειοψηφία…πρόσφυγες!». Άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η «ΡΟΖΑ», αναφέρει στις θέσεις της «Αναγνώριση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα». «Αναφαίρετο δικαίωμα των Σκοπίων να ονομάζονται Μακεδονία!» διακηρύττει η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη επιμένει να αποκαλούνται τα Σκόπια «Μακεδονία», τονίζοντας πως «αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στην Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα προκειμένου να καλυφθούν άλλα πράγματα που συμβαίνουν». Και για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία. Ο ίδιος δήλωσε: «Αποκαλώ την ‘Μακεδονία’ με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος». Άλλος υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μπουρνούς, αναφέρει σε κείμενά του την πΓΔΜ ως «Μακεδονία». Τέλος, να θυμίσουμε ότι το 2008, 15 ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη της συνόδου του Βουκουρεστίου, και το βροντερό “όχι” του Κώστα Καραμανλή στην είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ, πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν και διένειμαν κείμενο με το οποίο “σαμποτάριζαν” την εθνική γραμμή για το βέτο. Μεταξύ των υπογραφέντων ο Γιάννης Μηλιός (Υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ), ο Ε. Τσακαλώτος (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Νάσος Θεοδωρίδης (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ). Και την ίδια στιγμή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα Σκόπια και έκανε κοινή πορεία με Σκοπιανούς εθνικιστές με πανό που έγραφαν “Βέτο στο Βέτο της Ελλάδας”. Δυστυχώς, αυτό είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που με τόση αλαζονεία δηλώνει ότι μετά τις 25 Ιανουαρίου θα είναι κυβέρνηση και προσχεδιάζει τα Υπουργεία του. Λιγότερη αλαζονεία και έπαρση δεν θα έβλαπτε! Οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε, όμως, ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να εξασφαλίσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει και μην αποφασίζετε… εσείς γι αυτόν! Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη στις παραπάνω θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Κ. Γκιουλέκας.

Γιατί δεν τους… παραιτούν… αφού δεν το κάνουν από μόνοι τους;
Για όσους τυχόν το έχουν ξεχάσει ή δεν το γνωρίζουν, η Ελλάδα έχει την τύχη να απολαμβάνει στο πόστο της υφυπουργού Υγείας τη σπουδαία Κατερίνα Παπακώστα. Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω ότι λίγο πριν την ανατολή του έτους 2015, η υφυπουργός Υγείας μιας δυτικής χώρας μοιράστηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter ένα αναξιόπιστο link από ένα τυχάρπαστο blog με τη «διατροφή του Πυθαγόρα και του Ιπποκράτη που εξαφανίζει το 95% των ασθενειών». Δυο πράγματα που δεν έχουν συμβεί μετά από αυτό το tweet: α) Δεν έχει ζητηθεί η παραίτηση της συγκεκριμένης κυρίας. β) Δεν έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις από όλους τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς που να ζητούν την παραίτηση της λόγω γελοιότητας.

Πόσο αποτιμάται τελικά η ανθρώπινη ζωή;
Η απίστευτη τραγωδία η οποία συνέβη στον Βόλο, στις 7 Οκτωβρίου του 2014, συνεχίζει να συγκλονίζει, με τις οικογένειες των αδικοχαμένων ανδρών να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν τη συμφορά που τους βρήκε. Τα χρήματα δεν μπορούν να φέρουν τα 3 παλικάρια που πέθαναν ξαφνικά και πολύ νωρίς, πίσω όμως οι οικογένειες τους, δικαιούνται κάποια χρηματική αμοιβή. Ο 34χρονος Αναστάσιος Μεζάλας και ο 33χρονος Γιώργος Ορφανίδης είχαν γυναίκες και παιδιά. Μάλιστα, ο γιος του 34χρονου λοχία είναι σχεδόν ενός έτους. Οι οικογένειες των δύο ΕΠΟΠ που σκοτώθηκαν θα πάρουν εφάπαξ ένα ποσό, το οποίο θα προσεγγίσει τις 35.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απαλύνει ο πόνος τους, αλλά τουλάχιστον θα αποτελέσει βοήθημα για τις συζύγους τους, ώστε να μεγαλώσουν με λιγότερες οικονομικές δυσκολίες τα παιδιά τους. Επιπλέον, θα δοθεί ένα επίδομα το οποίο θα φτάνει τα 900 ευρώ για τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωσή τους ή μέχρι τα 25 τους χρόνια, αν σπουδάσουν, ενώ ίσως ένα μέλος της οικογένειας να διοριστεί στο δημόσιο. Για τον 19χρονο Φώτη Ανδρικόπουλο, θα δοθεί ένα ποσό το οποίο θα φτάνει τα 13.000 ευρώ και μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ ίσως η οικογένεια του πάρει ένα ποσό αποζημίωσης, ενώ δικαιούται και διορισμό ενός μέλους της, στο δημόσιο. Λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν με τους τρεις στρατιώτες, το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε το «πράσινο φως» για την καταβολή 350.000 ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) σε συγγενείς 20χρονου οπλίτη ναρκαλιευτή ο οποίος πριν από 16 χρόνια έχασε τη ζωή του στον Έβρο, μαζί με έναν συνάδελφό του, κατά την προσπάθεια απενεργοποίησης νάρκης. Οι συγγενείς του 20χρονου ναρκαλιευτή κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Δημοσίου διεκδικώντας 1.100.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον απώλεια του άτυχου στρατιώτη… Τελικά πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή; Πάντως, όχι μία πιθανή πρόσληψη στο δημόσιο των απογόνων των θυμάτων… Για την περίπτωση του 20χρονου, η αγωγή έμπλεξε 16 χρόνια στα αργόσυρτα γρανάζια της Δικαιοσύνης, μέχρι που το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών επιδίκασε το ποσό των 350.000 ευρώ. Το Δημόσιο προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να αναιρεθεί εφετειακή απόφαση. Το Δημόσιο υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι το ποσό που επιδικάστηκε πλέον του ότι είναι πολύ μεγάλο, παραβιάζει και την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα «οδηγεί σε υπέρμετρο πλουτισμό» τους συγγενείς του άτυχου 20χρονου ναρκαλιευτή. Η επταμελής αυξημένη σύνθεση του Α’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο των Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Ταξιαρχία Κόμβου, επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Δημοσίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου