Thursday, 28 March, 2024

Παραπολιτικά: «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι»!

Παραπολιτικά: «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι»!

Χυδαία επίθεση Άδωνι – Καθύβρισε καρκινοπαθή μέσω Twitter!
Σε κριτική που του άσκησε καρκινοπαθής, χρήστης του Twitter, για τα εγκληματικά έργα και τις εμετικές δηλώσεις του όσο ήταν υπουργός Υγείας, ο γνωστός τηλεπωλητής βιβλίων δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει ψεύτη (!) και να κάνει… διάγνωση ότι δεν πάσχει από καρκίνο! «Όταν είπα προ ολίγων ημερών ότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα κλείσουν, έπεσαν ως συνήθως να με φάνε. Πάει και το ΑΧΕΠΑ», έγραψε στον λογαριασμό του ο Γεωργιάδης, για να λάβει την απάντηση του χρήστη «Τζορτζάλ» πως όταν εκείνος ήταν υπουργός και o ίδιος έκανε χημειοθεραπείες, έλεγε ότι μόνο οι ασθενείς σε τελικό στάδιο επείγουν, παροτρύνοντας τον να μη μιλάει για κατάντια. Τότε ο πρώην υπουργός αντί να σωπάσει, να ντραπεί και να ζητήσει συγγνώμη, αφού διέψευσε ότι είχε κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, «κατηγόρησε» τον πολίτη ότι δεν είναι καρκινοπαθής (!) και τον χαρακτήρισε ψεύτη. «Καρκίνο είχα, όχι Αλτσχάιμερ. Θυμάμαι άριστα και τι συνέβαινε και τι είχες δηλώσει σαν υπουργός Υγείας. Αυτά πες τα στη ΔΑΠ», ήταν η απάντηση του καρκινοπαθούς.

«Πρέπει να προχωρήσετε νομικά αν δεν το κάνετε στο προσεχές μέλλον, η ευκαιρία μπορεί να χαθεί Ή τώρα ή ποτέ… H ώρα (της διεκδίκησης) έχει έρθει…».
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι τρεις δικηγόροι του Λονδίνου, Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, στο απόρρητο νομικό σημείωμα που έχουν συντάξει σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Στο δεκασέλιδο σημείωμα που παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής», έχουν δοθεί οι πρώτες απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα μιας ενδεχόμενης προσφυγής, δηλαδή: «Σε ποιο δικαστήριο, με τι κόστος και με τι προοπτικές επιτυχίας». Στο σημείωμα αναλύονται ουσιαστικά πέντε διαφορετικές προσεγγίσεις: η προσφυγή σε δικαστήριο στην Ελλάδα, στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Από αυτές, η προσφυγή στις ΗΠΑ δεν θεωρείται πλέον πιθανή. Σε κάθε προσέγγιση αναλύονται «τα συν και τα πλην», το κόστος αλλά και η πορεία άλλων υποθέσεων που μπορούν σε κάποιο βαθμό να παραλληλισθούν με τη διεκδίκηση των Μαρμάρων εγείροντας δεδικασμένο.

Το ΠΑΣΟΚ… σώθηκε: Θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος ο Λοβέρδος!
Τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την κορυφαία περιπλάνησή του στο πολιτικό γίγνεσθαι, θέλει τώρα να γίνει και Πρόεδρος κόμματος. Αφού συνέτριψε τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας ως υπουργός του Παπανδρέου και του Σαμαρά, ανακοίνωσε και προφορικά την υποψηφιότητά του για την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο επικείμενο συνέδριο του Κινήματος, στις αρχές Ιουνίου. «Είμαι έτοιμος να καταθέσω υποψηφιότητα, αλλά πρέπει να περιμένουμε στο συνέδριο, για να συμπληρωθούν οι τουλάχιστον 240 υπογραφές συνέδρων που απαιτούνται», σημείωσε. Η εκλογή του διαδόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου (5, 6 και 7 Ιουνίου). Αυτή βεβαίως θα είναι και η ταφόπλακα του ΠΑΣΟΚ, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι με τέτοιες υποψηφιότητες, τα νούμερα του ΠΑΣΟΚ θα αγγίξουν ποσοστά… νικοτίνης που έλεγε και μια ψυχή από τα παλιά.

Σοκ: Κλείνουν 59 επιχειρήσεις και χάνονται 613 θέσεις εργασίας την ημέρα
Σε απόλυτη ακινησία βρίσκεται η αγορά στην Ελλάδα, καθώς κάθε ημέρα που περνάει χωρίς να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές χάνονται 22,3 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας, κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους πιστωτές, διαφορετικά δεν θα μπορέσει η οικονομία της χώρας να λειτουργήσει. «Εστω και ως… μέτρια να χαρακτηριστεί (σ.σ.: η συμφωνία) ή κατώτερη των προσδοκιών, θεωρείται βέβαιο πως θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να λειτουργήσει ως ελατήριο, αφού η αγορά θα αφεθεί επιτέλους ελεύθερη να δουλέψει τους υπόλοιπους μήνες του 2015», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι η αγορά βρίσκεται σε ακινησία, οι ενέσεις ρευστότητας δεν μπορούν να την συνεφέρουν και «πλέον θέλει “μετάγγιση αίματος” τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ για να επανεκκινήσει, αφού οι απώλειες του πρώτου πενταμήνου δύσκολα θα αναπληρωθούν μέσα στο 2015». Μάλιστα υπενθυμίζει ότι την τελευταία πενταετία σημειώθηκε πτώση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο -26,2%, στο χονδρικό -37,1% και στα αυτοκίνητα -61,9%.

Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν: Να καταργηθούν οι μεταφορές Αγίου Φωτός και ιερών λειψάνων – Οπισθοδρομικό έθιμο το Άγιο Φως…
Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βουλή, οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εγκαλούν την κυβέρνηση για το κόστος της μεταφοράς τόσο του Αγίου Φωτός, όσο και των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους, βάζοντας έτσι στο στόχαστρο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Με ερώτηση που κατέθεσαν οι Φωτεινή Βάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αννέτα Καββαδία, Ευφροσύνη (Φρόσω) Καρασαρλίδου, Αγλαΐα Κυρίτση, Στέφανος Σαμοΐλης και Μερόπη Τζούφη με επικεφαλής τον Γεράσιμο Μπαλαούρα προς τους υπουργούς Άμυνας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, αλλά και Εξωτερικών, καταγγέλλουν ότι πρόκειται για οπισθοδρομικά έθιμα, ζητώντας την κατάργησή τους.
Όπως επισημαίνουν: “Η μακροχρόνια οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους περισσότερους συμπολίτες μας να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις δαπάνες τους στα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις δυσβάσταχτες, πολλές φορές, υποχρεώσεις τους. Στο βαθμό που ο περιορισμός αυτός αντανακλά αποφάσεις του κράτους για περικοπή δαπανών αλλά και μισθών, συντάξεων κλπ, οφείλει και το κράτος στο πλαίσιο αυτής της βαθειάς κρίσης, να ιεραρχεί διαφορετικά τις προτεραιότητές του, περιορίζοντας τις ελαστικές δαπάνες, ώστε να ανταποκρίνεται στις δύσκολες οικονομικές απαιτήσεις της εποχής”… Για τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στα νοσοκομεία για προσκύνημα των πιστών, υποστηρίζουν ότι “δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία τους και συνιστά ενόχληση σε ανθρώπους που είναι πιστοί άλλων δογμάτων ή άθεοι”. Ο καθένας έχει τα πιστεύω του σίγουρα, αλλά αυτά δεν είναι τα σημαντικότερα έξοδα που γίνονται.. Ας κόψουν από τις δικές τους τσέπες οι βουλευτές μας, που τους έπιασε ο πόνος για αυτά…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου