Friday, 29 March, 2024

Παραπολιτικά: Κι άλλο Μνημόνιο ή διαπραγμάτευση;

Παραπολιτικά: Κι άλλο Μνημόνιο ή διαπραγμάτευση;
Τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρείας «METRISI», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-22 Μαΐου σε δείγμα 1.108 ατόμων, για λογαριασμό του protothema.gr. Πρώτον, ότι η κοινή γνώμη -έξι στους δέκα πολίτες- προεξοφλεί τη συμφωνία με τους θεσμούς. Δεύτερον ότι η μεγάλη πλειοψηφία, 58,4%, πιστεύει ότι η συμφωνία θα είναι «άλλο ένα Μνημόνιο» μακριά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτον, ότι μια ισχυρή μειοψηφία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου τρεις στους δέκα και η πλειοψηφία (έξι στους δέκα) των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση, ακόμα και αν αυτό οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Πάντως, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ με 33,4% παραμένει κυρίαρχος, με τη διαφορά με τη ΝΔ (23,9%) σταθερή στο +9,5%.
Το Ποτάμι βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση με 6,2%, ενώ ενισχυμένοι σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Απριλίου είναι οι ΑΝΕΛ με 5,3%, το ΚΚΕ στο 5,2% και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 5,1%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 3,1%, ενώ το «Άλλο Κόμμα» εμφανίζεται ενισχυμένο στο 5,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 12,2%.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ… ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 240 αστυνομικοί φυλάνε τον Αλέξη!
Στα λόγια έμειναν οι προγραμματικές δηλώσεις για μείωση της αστυνομικής συνοδείας κυβερνητικών στελεχών σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Για τις κατοικίες τόσο των υπουργών όσο και των υφυπουργών διατίθενται ανά βάρδια 10 αστυνομικοί… Ωστόσο συγκριτικά με τους 400 αστυνομικούς που ήταν στη συνοδεία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η συνοδεία του Αλέξη Τσίπρα μειώθηκε.

Επίπεδο υπό του μηδενός
Ένας απίστευτος καυγάς ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου ανάμεσα στον Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμο Γιακουμάτο. Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του κ. Ρωμανιά ότι με όσα ζητούν οι δανειστές για άμεση αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων θα υποχρεωθούν σε συνταξιοδότηση 17 χρόνια αργότερα. «Πες μου από που προκύπτουν τα 17 χρόνια» διέκοψε τον κ. Ρωμανιά ο «γαλάζιος» βουλευτής προκαλώντας την έκρηξη του ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο οποίος τον κατηγόρησε ότι είναι «βαλτός» συμπληρώνοντας ότι «γι’ αυτό φτάσατε εκεί που φτάσατε».
Παρά την παρέμβαση του Γιώργου Αυτιά η κόντρα όχι μόνο συνεχίστηκε, αλλά και κλιμακώθηκε με τον Γιώργο Ρωμανιά να λέει κάποια στιγμή στον Γεράσιμο Γιακουμάτο «βούλωσέ το» με τον βουλευτή της ΝΔ να ανταπαντά «το βούλωσέ το να το πεις στη γυναίκα σου και τα παιδιά σου»!

«Είσαι Εβραία και άθεη»
Πρόσκληση από τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκο δέχθηκε η Ραχήλ Μακρή για να παραστεί σε μία εκδήλωση για τον ΟΛΠ. Όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγε, συνάντησε μέλη των ΑΝΕΛ που της επιτέθηκαν φραστικά, φωνάζοντάς της ότι είναι… εβραία και άθεη για τη στάση που κράτησε με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας. Δεν κατάλαβε, το γιατί, όπως λέει, αλλά δεν ήθελε και πολύ να απαντήσει και να επιτεθεί και αυτή φραστικά εναντίον τους, λέγοντάς τους ότι ο αρχηγός τους συνομιλεί με τον Θεό και έκανε λόγο και για… ψεκασμένους. Σε κάποια στιγμή γύρισε προς το μέρος τους και τους φώναξε: «Προσοχή στα κουνούπια…». Γιατί είναι η ηλίθια (και αντι-αριστερή) ιδέα το “+3% ΦΠΑ”… Πόσο άσχετοι (ή κάτι άλλο, χειρότερο;) μπορεί να είναι; Μισή φραντζόλα χωριάτικο με Gold Visa… Η ξεφτίλα του Βαρουφάκη… Ότι δεν κατόρθωσε μαζί με ΓΑΠ-Σπυρόπουλο, με τις κάρτες VISA των μελών του ΠΑΣΟΚ…

Η ιδέα να πληρώνει +3% ΦΠΑ όποιος χρησιμοποιεί μετρητά είναι στη βάση της ηλίθια
Προέρχεται προφανώς από συμβούλους που στερούνται επαφής με την κοινωνία και την πραγματική οικονομία, και είναι πρωτίστως αντι-αριστερό μέτρο που πλήττει κυρίως τους οικονομικά αδύναμους.
Εξηγώ:
– με 3.000.000 Έλληνες χωρίς φορολογική ενημερότητα λόγω υπερφορολόγησης,
– με 1.000.000 λογαριασμούς τραπέζης μπλοκαρισμένους,
– με 1.000.000 νέους χωρίς δουλειά που ζουν με…
χαρτζηλίκι μιας και ο Κράτος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ σε αυτούς,
– με το 50% των πιστωτικών καρτών στο κόκκινο και ακυρωμένες απο τις τράπεζες
– με μόνο 4 τράπεζες να έχουν απομείνει δημιουργώντας ολιγοπώλιο εκει που η Αυστρία με μικρότερο πληθυσμό έχει 600 τράπεζες, να σου ζητάνε πιστοποιητικά μέχρι 10 χρονια πίσω για να σου ανοίξουν έναν απλό λογαριασμό,
– με 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς προστασία “ακατάσχετου” λογαριασμού και χωρίς δυνατότητα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη (ρατσισμός).
ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;;;;
Μειώνεις το κόστος της αγοραστικής δύναμης των αδυνάμων της Ελληνικής κοινωνίας, για να δώσεις έκπτωση 3% στους πλούσιους τουρίστες που πληρώνουν με πιστωτική κάρτα το 3% παραπάνω αγόγγυστα;;;

Κι άλλη αναδίπλωση! Η Ελλάδα είπε «ναι» στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας…
Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να μην εμποδίσουν την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2015. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Iντερφάξ, και επιβεβαιώνει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία επιτεύχθηκε τον Μάρτιο και έτσι στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, τον Ιούνιο, η Ελλάδα δεν θα προβάλει κανένα βέτο στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ εδώ και καιρό στη Ρωσία, ως απάντηση της ανάφλεξης στην Ουκρανία, την προσάρτηση της Κριμαίας και τις στρατιωτικές συγκρούσεις στο Donbass.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η προηγούμενη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, λίγες ημέρες μετά την ανάδειξή της στην εξουσία, είχαν ανησυχήσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο στο θέμα, τελικά φαίνεται πως η Αθήνα συντάσσεται με την άποψη των υπόλοιπων…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου