Tuesday, 16 April, 2024

Παραπολιτικά: Ο… αέρας της Βουλής θα κοστίζει κάτι παραπάνω

Ο… αέρας της Βουλής θα κοστίζει κάτι παραπάνω για τα ιδιωτικά κανάλια, καθώς ο τζάμπας πέθανε..
Το είπε η… «σιδηρά κυρία» του κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία φρίκαρε όταν είδε το μηνιαία μπιλιέτο στα χέρια της με τις 60.000 ευρώ… «Με φρίκη διαπίστωσα ότι η Βουλή καταβάλλει 60.000 ευρώ για τις ιδιωτικές ίνες των ιδιωτικών καναλιών» είπε σε έντονο ύφος προειδοποιώντας ότι θα κόψει τον αέρα στα κανάλια, εκτός κι αν βάλουν το χέρι στην τσέπη…

Επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές
Έτσι τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης. «Μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία» δήλωσε, προσθέτοντας: «Η συμφωνία θα είναι έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη. Αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία, θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές» συνέχισε, τονίζοντας ότι: «δεν μπορούμε να πούμε στον λαό ότι θα προχωρήσουμε με άλλα δεκανίκια».

“Ναι στον διάλογο, αλλά όχι στην κοινή εκλογική κάθοδο”
είπε ο Γεράσιμος Γεωργάτος από Το Ποτάμι, ο οποίος σημείωσε: «Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ενωθεί ο χώρος αυτός μηχανιστικά, από κινήσεις κορυφής ή συγκολλήσεις κομμάτων, γιατί τα στελέχη του είναι διασυρμένα και πληρώνουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, του πελατειακού κράτους, της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς. Γι αυτό εμείς, ως Ποτάμι, λέμε ότι τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι ώριμα για κάτι τέτοιο κι έχουμε δηλώσει καθαρά και ευθαρσώς ότι σε περίπτωση εκλογών θα κατέβουμε μόνοι μας”. Υπάρχουν πολλοί στην κεντροαριστερά που έχουν περίπου τις ίδιες απόψεις και πρέπει να παραμεριστούν οι προσωπικές φιλοδοξίες και να προχωρήσουν με νέα πρόσωπα – τόνισε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, από το ΠΑΣΟΚ, και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, υπάρχουν στελέχη και γενικότερα πάρα πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, οι οποίοι έχουν περίπου τις ίδιες απόψεις για το τι έχει γίνει στη χώρα μέχρι σήμερα και για το τι πρέπει να γίνει για το αύριο.
Άρα η συζήτηση μεταξύ χώρων οι οποίοι έχουν πορευθεί για πολλά χρόνια μαζί, είναι πολύ θετικό γεγονός. Στη συνέχεια, όμως πρέπει να παραμεριστούν προσωπικές φιλοδοξίες και να μπορέσουμε να συνθέσουμε, έτσι ώστε με καινούρια πρόσωπα να κάνουμε τα επόμενα βήματα».

Πάλι ‘’έγραψε’’ η Ζωή!
Οι υπαινιγμοί της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους βουλευτές της ΝΔ που απουσίαζαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου εγκρίθηκε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, προκάλεσαν άγριο καβγά, με τον προκάτοχό της Ευάγγελο Μεϊμαράκη να την εγκαλεί για προσβλητική και απαξιωτική στάση έναντι των βουλευτών.
Ο άγριος καβγάς ξέσπασε στην συνεδρίαση της ίδιας επιτροπής στην οποία είχε κληθεί άλλοτε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens Σ. Βαλυράκης. Όλα ξεκίνησαν από τη μομφή της Κωνσταντοπούλου ότι «εχθές περιμέναμε με τις ώρες αυτούς που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν και εξηφανίσθησαν» (από την συνεδρίαση για την ΕΡΤ είχαν αποχωρήσει και δεν επανήλθαν ο κ. Μεϊμαράκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη).
Η αναφορά της αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Προέδρου της Βουλής ο οποίος της είπε ότι είναι προσβλητική και ότι τέσσερις φορές της είχε ζητήσει να ενημερώσει τους βουλευτές τι ώρα θα τελείωνε η συνεδρίαση (η οποία διήρκεσε 10 ώρες), χωρίς να λάβει απάντηση και ότι για αυτό τον λόγο αποχώρησε. Μεϊμαράκης: «Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε δύο ώρες και είναι επίσης γαϊδουριά να μην μας λέτε πότε θα τελειώσετε. Αυτό δεν είναι συμπεριφορά Προέδρου. Εγώ και σήμερα σαν γαϊδούρι περιμένω από τις 4, μας είπατε ότι τελικά θα ξεκινήσουμε στις 5.30 και τελικά ξεκινήσαμε στις 6». Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Έχετε προσβληθεί όχι από αυτά που είπα αλλά από δημοσιεύματα. Δεν αναφέρθηκα σε εσάς, αλλά στην κ. Κεφαλογιάννη που επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί χθες και μετά εξαφανίστηκε. Προφανώς παρεξηγηθήκατε ως έχων την μύγα… προσβάλλετε τον εαυτό σας». Ε. Μεϊμαράκης: «Ότι συμπεριφορά έχετε αυτή θα εισπράττετε…».
Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Φαίνεται ότι η υπόθεση της SIEMENS εξάπτει πολλά πάθη».
Ε. Μεϊμαράκης: «Επειδή εσείς κάνατε χθες την τούμπα και ψηφίσατε παρών ενώ λέγατε ότι θα ψηφίσετε όχι»… Μια ωραία ατμόσφαιρα πάλι…

Αυτά είναι!
Το πόσο των 600.000 δολαρίων ζήτησε για μια και μόνο ομιλία σε συνέδριο για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ωστόσο η επιθυμία του αυτή φαίνεται πως δεν έγινε αποδεκτή από τους διοργανωτές οι οποίοι αρνήθηκαν να καταβάλουν τα χρήματα αυτά. Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος να μιλήσει στο EAT Food Forum στη Στοκχόλμη. Μάλιστα, οι διοργανωτές ήλπιζαν ότι η εμφάνιση του Τόνι Μπλερ θα έδινε το μέγιστο της διαφήμισης στους σκοπούς της εκδήλωσης, όπως έγινε τον περασμένο χρόνο με παρόμοια εμφάνιση του Μπιλ Κλίντον, η οποία όμως είχε στοιχίσει «μόνο» 500.000 δολάρια. Οι διοργανωτές έκαναν μια δεύτερη προσφορά στον πρώην πρωθυπουργό να μιλήσει με τα μισά χρήματα όμως ο Τόνι Μπλερ ήταν ανένδοτος να κάνει οποιαδήποτε έκπτωση. Ωστόσο, όταν έγινε γνωστό ότι ο Τόνι Μπλερ ζητούσε να πληρωθεί 16.500 λίρες για κάθε λεπτό ομιλίας που αφορούσε την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο, προκλήθηκε φυσικά σάλος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου