Thursday, 28 March, 2024

Παραπολιτικά: Φταίει ο καπιταλισμός! Μαζέψτε την!

Φταίει ο καπιταλισμός! Μαζέψτε την!

φωτο1-παραπ

Σε νέα δυσθεώρητα ύψη θέτει τον πήχη της βλακείας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία σε μια επίδειξη αντιμνημονιακής υστερίας έγραψε στο Facebook μια σειρά ανοησιών που είναι πρωτοφανείς ακόμα και για το project «Πρώτη φορά Αριστερά». Απολαύστε την: Είμαι συγκλονισμένη. Δεν τις χωράει ανθρώπου νους τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της τετράχρονης Άννυ. Από τον μπαμπά της…
Οι άνθρωποι, στην ιστορική αυτή φάση του καπιταλισμού, μετατρέπονται σε τέρατα. Και το κατάλοιπο μνημονιακό κράτος, που είναι καθόλου κράτος, τους εξαχρειώνει ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Κανένα ελαφρυντικό στον πατέρα αυτόν, αλλά πέρα από τα δακρύβρεχτα που θα ακούσουμε για το προφανές του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος, ας σκεφτούμε τις αιτίες και το που οδεύουμε αν ανεχθούμε αυτήν την οικονομική τροπή.
Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε δεν πάει άλλο, όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο κόστος. Άλλωστε και η «τρέλα» του πιλότου της Germanwings δεν είναι άσχετη με την πίεση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Οι συνήθεις σταθερές δεν γκρεμίζονται, αντιστρέφονται. Ο πιλότος παίρνει μαζί του τους επιβάτες του στην προσωπική του άβυσσο, ο πατέρας που πρέπει να θρέψει το παιδί του, το κάνει τροφή… Ή όλοι μαζί θα γλιτώσουμε, ή κανένας μας. Συγγνώμη Άννυ για την κοινωνία που δεν προλάβαμε να εξανθρωπίσουμε για να γεννηθείς. Συγχαρητήρια στους ψηφοφόρους της. Παλαιότερα, είχε εκφράσει έμμεσα στο Twitter την απογοήτευση της για το ότι δεν σκοτώθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης!

παραπολιτικά-φωτο-4
Απόφαση – σταθμός για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»
καθώς ανακριτής και εισαγγελέας ουσιαστικά συμφωνούν πως το Ολυμπιακός – Βέροια ήταν «στημένο»! Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο είναι ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε και στον Γιώργο Λαναρή, σε μια απόφαση, όμως που διαφέρει συγκριτικά με αυτές που είχαν προηγηθεί στον Γιάννη Κομπότη, στους διαιτητές και στα μέλη των πειθαρχικών οργάνων για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά το γεγονός, ότι ο γενικός διευθυντής της Βέροιας έχει δηλώσει ότι τα μόνα του έσοδα προέρχονται από το ποδόσφαιρο, άρα με αυτή την απαγόρευση ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, ουσιαστικά δεν τον αφήνει να βιοποριστεί μέχρι τη δίκη μέσω του ποδοσφαίρου που ήταν και η μοναδική του ενασχόληση μέχρι σήμερα. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, βάσει του γεγονότος αυτού, η εξέλιξη του ανακριτή αποκτά ιδιαίτερη αξία σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε προηγούμενα πρόσωπα.
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ουσία των περιοριστικών μέτρων, καθώς ο Γιώργος Ανδρεάδης με αυτή την απόφαση θεωρεί ότι όντως ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βέροια είναι «στημένος» και ότι μάλιστα επιτεύχθηκε ο στόχος των εμπλεκομένων με το να επικρατήσουν οι γηπεδούχοι με το τελικό σκορ να είναι over. Δηλαδή, η δουλειά έγινε («the job is done»). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λαναρής αποχώρησε μαζί με τον δικηγόρο του χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση, εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την απόφαση για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων. Την ίδια ώρα από την πλευρά της Βέροιας, μόλις πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις, εξέφρασαν τη μεγάλη τους έκπληξη, καθώς δεν περίμεναν τέτοιου είδους απόφαση εκ μέρους του Γιώργου Ανδρεάδη.
Η αισιοδοξία τους σχετικά με την υπόθεση βασιζόταν στη γραμμή της απολογίας που είχαν «χαράξει», καθώς από την πλευρά του ο Γιώργος Λαναρής είχε εξασφαλίσει μαρτυρίες από άλλους παίκτες που ήταν παρόντες στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και οι οποίες έρχονταν σε αντιπαράθεση συγκριτικά με όσα έχουν καταθέσει ο Νίκος Γεωργέας και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης της ομάδας.

Μπέρδεψαν τις λαϊκές με τις… Αγορές!
Φαίνεται ότι η απότομη ζέστη είχε άμεση επίδραση στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απειλή που εμπεριέχει το non paper που αναφέρεται στο ναυάγιο της διαπραγμάτευσης ότι η Ελλάδα τον Ιούνιο θα βγει στις αγορές για να αντλήσει κεφάλαια. Βεβαίως και ο κάθε ανίδεος γνωρίζει ότι σε περίπτωση ρήξης με τους εταίρους η χώρα και οι πολίτες μπορούν να βγουν και πάλι υπό προϋποθέσεις μόνο στις λαϊκές αγορές. Γι’ αυτό η αναφορά περί εξόδου στις αγορές παραπέμπει στο ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι. Δηλαδή λέμε και καμιά… μ…. για να περνάει η ώρα!

Δένδιας- Μητσοτάκης για μεταβατικοί… πρωθυπουργοί (όσοι τα σκέφτονται πρέπει να τους έχει βαρέσει κατακούτελα!
Συζητήσεις από το εντευκτήριο της Βουλής, όπου διάφοροι “γαλάζιοι” συζητούσαν διάφορα σενάρια, για το μέλλον της χώρας. Μεταξύ αυτών έπεσε και το σενάριο μιας πιθανής μεταβατικής πρωθυπουργίας, στην περίπτωση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αν η χώρα πάει στα βράχια. Αρκετοί γαλάζιοι θεωρούν πως σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να “παίξουν” τα ονόματα των Νίκου Δένδια και Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πλευρά της κεντροδεξιάς.
Οι λόγοι βέβαια δεν είναι άλλοι, από το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους κόλπους της ΚΟ της ΝΔ. Πάντως, τα σενάρια των… Νεοδημοκρατών θεωρούνται όνειρα θερινής νυκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αποκλείεται να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο και να έμπαιναν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στηρίζοντας κάποιο από τα φιλελεύθερα στελέχη της ΝΔ.

Ομολογία Σόιμπλε: “Αν πέσει η Ελλάδα, πέφτουμε και εμείς”. Ωστόσο ο Γάλλος ομόλογός του Σαπέν δεν βλέπει συμφωνία
«Η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθειά μας», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, τονίζοντας ότι μία ζημιά για την Ελλάδα θα ήταν ζημιά και για τη Γερμανία. Ακόμη, αναφερόμενος στις ελληνικές απαιτήσεις για γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, ο κ. Schaeuble τις χαρακτήρισε “ανοησίες”.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Michel Sapin μετά τη συνάντησή τους, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος από την τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Από την πλευρά του ο Michel Sapin τόνισε ότι η ΕΚΤ και το ΔΝΤ συντονίζουν τις δράσεις τους για την εξεύρεση μίας λύσης για την Ελλάδα. Όπως επισήμανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών “έχει χαθεί πολύς χρόνος στις συνομιλίες για την Ελλάδα”, συμπληρώνοντας ότι δεν “βλέπει” μία συμφωνία τις προσεχείς ημέρες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου