Saturday, 20 April, 2024

Άρνισσα Έδεσσας: “Πόλεμος” για τους μετανάστες και επίθεση με μπουνιές, στον Τάσο Σεραφείμ (video)

Μεγάλη η ένταση που έχει δημιουργηθεί αυτές τις ημέρες στις περιοχές της Άρνισσας και της Παναγίτσας στην Έδεσσα, λόγω επικείμενης άφιξης μεταναστών

(λαθρομεταναστών κατ’ άλλους, που δεν δικαιούνται να μεταφέρονται στην ενδοχώρα και θα έπρεπε να τους στείλουν πίσω στις χώρες προέλευσης τους…).
Όπως αναφέρει ο Τάσος Σεραφείμ, από το tastv, η κατάσταση ξέφυγε το ξημέρωμα της Τρίτης, όπου μετά από έντονες διαμαρτυρίες κάποιοι έφτασαν να επιτεθούν εναντίον του! Διαβάστε την περιγραφή του συμβάντος: 
Τη Δευτέρα, 4-5-2020 με κάλεσαν στην Άρνισσα Πέλλας προκειμένου να καλύψω δημοσιογραφικά την άφιξη μεταναστών σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή.
Από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την προηγούμενη ημέρα είχε δοθεί η εντολή να εγκατασταθούν περίπου 70-80 μετανάστες σε ξενοδοχείο της Παναγίτσας του Δήμου Έδεσσας.
Οι κάτοικοι όμως κατά την άφιξή των λεωφορείων διαμαρτυρήθηκαν με αποκλεισμό του δρόμου πρίν το ξενοδοχείο και έτσι δόθηκε η εντολή να τους μεταφέρουν στην Άρνισσα. Οι κάτοικοι μόλις έμαθαν οτι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο εντός της κωμόπολης αντέδρασαν και αυτοί με την σειρά τους χτυπώντας τις καμπάνες των εκκλησιών για να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι προκειμένου να εμποδίσουν την άφιξη των μεταναστών.
Εμεις με την κάμερά μας συναντήσαμε να βρίσκονται σταθμευμένα στο 18ο χλμ. Έδεσσας-Φλώρινας (θέση Αλυσίδα) δύο λεωφορεία με μετανάστες με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.
Στο ξενοδοχείο συναντήσαμε πάνω στον δρόμο περίπου 150 εξαγριωμένους κατοίκους, οι οποίοι είχαν ανάψει φωτιές είχαν τοποθετήσει γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα κλείνοντας τον δρόμο στα 100 μ. κοντά στο ξενοδοχείο.
Στη συνέχεια είχαμε την ενημέρωση ότι άναψαν μια επίσης μεγάλη φωτιά δίπλα στο ξενοδοχείο. Φτάνοντας εκεί πήραμε κάποια πλάνα των κατοίκων που διαμαρτύρονταν, όπου μάλιστα κάποιοι είχαν ανεβεί στο βουνό που υπάρχει στο σημείο και άρχισαν να πετούν πέτρες προς το ξενοδοχείο και να πυροβολούν στον αέρα με κυνηγετικά όπλα.
Μέσα στο ξενοδοχείο βρισκόταν ο ιδιοκτήτης από τον οποίο μάθαμε ότι νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση και τον τραυμάτισαν οι διαμμαρτυρόμενοι. Μαζί με τον ιδιοκτήτη βρισκόταν ο Γενικός Αστυν. Δ/ντής Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας, ο Δ/ντής της Αστυν. Δ/νσης Πέλλας, ο Δήμαρχος Έδεσσας οι οποίοι ακούγοντας τον θόρυβο από τις πέτρες βγήκαν μέσα από το ξενοδοχείο για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και να συζητήσουν μαζί με τους διαμαρτυρόμενους. Δέχθηκαν και αυτοί επίθεση με γιουχαρίσματα, ύβρεις, όπως θα δείτε και στο τέλος του βίντεο που δημοσιεύουμε.
Εκείνη την ώρα που βιντεσκοκοπούσαμε κάποιος ήρθε από πίσω και μου είπε “να κατεβάσω το εργαλείο κάτω” και αυτό έκανα και εντελώς ξαφνικά δέχθηκα επίθεση από 7-8 άτομα με μπουνιές και βρισιές προκαλώντας επίσης ζημία στην κάμερα.
Ευτυχώς υπήρχε και ένας λογικός (τον ευχαριστώ για αυτό) όπου ήρθε και με προστάτεψε και με βοήθησε να απομακρυνθώ από τους διαμαρτυρόμενους διαφορετικά θα με είχαν ποδοπατήσει κάτω.
Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι, γνωστοί σε όλους, προκάλεσαν σοβαρές ζημίες στο ξενοδοχείο και έχουμε την ενημέρωση ότι υποβλήθηκαν μηνύσεις για ξυλοδαρμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Και εμείς θα προβούμε επίσης σε μήνυση κατά των ατόμων που άσκησαν βία και προκάλεσαν ζημίες στην κάμερα. Στα τόσα χρόνια δημοσιογραφίας πρώτη φορά μου συνέβη αυτό κατά την καταγραφή γεγονότων για την ενημέρωση των πολιτών βρέθηκαν τραμπούκοι στην Άρνισσα Πέλλας που για τους δικούς τους σκοπούς δεν ήθελαν να καταγραφεί ένα τέτοιο περιστατικό προκειμένου να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.
Εμείς δημοσιογραφικά θέλαμε με την καταγραφή να δείξουμε στον κόσμο ότι κάποιοι παίρνουν αποφάσεις μετακίνησης αλλοδαπών μεταναστών χωρίς να ενημερώσουν κανέναν και μάλιστα βράδυ την στιγμή που υπάρχουν εντολές να μην γίνονται μετακινήσεις μετά τις 12 το βράδυ, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού.
Για τους μετανάστες υπάρχει εξαίρεση; Δεν ισχύουν τα μέτρα;
Η συνέχεια ήταν να αποχωρήσω και να πάω στο σημείο όπου ήταν τα λεωφορεία των μεταναστών και ακόμη δύο λεωφορεία ΜΑΤ της Αστυνομίας.
Μετά από συζήτηση που είχα με τον επικεφαλής είχα την ενημέρωση ότι τελικά συνόδευσαν τους μετανάστες σε ξενοδοχείο της Θεσ/νίκης κοντά στην Αγχίαλο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου