Friday, 19 April, 2024

Έβγαλαν τα “μαχαίρια” οι εργαζόμενοι στην κοπή πίτας της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας που παραμένουν απλήρωτοι

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Το κλίμα κάθε άλλο παρά ευχάριστο ήταν, αν και έτσι παρουσιάστηκε σε δελτίο τύπου στη συνέχεια!
Οι εργαζόμενοι τα έβαλαν με τον πρόεδρο της Επιχείρησης Κωνσταντίνο Μπαλτζίδη, αλλά και τον δήμαρχο Γ. Στάμκο που παραβρέθηκε στην κοπή, καθότι παραμένουν απλήρωτοι παρά τις υποσχέσεις πως άμεσα θα δοθούν τα δεδουλευμένα των προηγούμενων μηνών. Ο δήμαρχος ζήτησε λίγη υπομονή, λέγοντας πως είναι ένας μήνας που έχει περάσει και δεν έχουν πληρωθεί ενώ οι εργαζόμενοι εκνευρισμένοι είπαν πως είναι απλήρωτοι για ένα τρίμηνο.

mpaltsidis

ergazomenoidikepap
Ο κ. Μπαλτζίδης υπεραμύνθηκε των λεγόμενων του, υποστηρίζοντας πως: “Πηγαίνω στον δήμαρχο με ανοιχτές χουφτές… από παντού ζητάω και περιμένω λεφτά…”.
Στη συνέχεια ο κ. Στάμκος, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, τους κάλεσε να ενισχύσουν την προσπάθειά τους για την υποστήριξη των κοινωνικά αδυνάτων και των ευπαθών ομάδων του δήμου Πέλλας.
Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση της Επιχείρησης τόνισε: «Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά που ο δήμος μπορεί να χρηματοδοτεί τις Κοινωνικές Δομές της Επιχείρησης, ώστε να υπάρχει κανονική ροή των χρημάτων για την μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά πρέπει να ενταθεί η πίεση και προς το κράτος για την ομαλή χρηματοδότηση των προγραμμάτων».
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ αφού επεσήμανε ότι: «Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους», ευχήθηκε το 2016 να είναι καλύτερο σε ότι αφορά τη συχνότητα της χρηματοδότησης της Επιχείρησης από το κράτος.
Το τυχερό κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας «έπεσε», για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο.
Από τους εργαζόμενους το φλουρί κέρδισε η Δήμητρα Αντωνιάδου, από το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Έβγαλαν τα “μαχαίρια” οι εργαζόμενοι στην κοπή πίτας της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας που παραμένουν απλήρωτοι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου