Wednesday, 24 April, 2024

Έδεσσα: Αγώνες προσανατολισμού

Έδεσσα: Αγώνες προσανατολισμού 

Αγώνας προσανατολισμού (orienteering), Έδεσσα, Παρασκευή 26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών «Μη χάνεις τον προσανατολισμό σου»

ΕΝΑ ΑΓΩΝΣΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΄ΑΘΛΗΤΕΣ’. Ο προσανατολισμός (orienteering) είναι ένα νέο στην Ελλάδα άθλημα, στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να εντοπίσουν συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία μέσω ειδικά σχεδιασμένου χάρτη.

Σε κάθε αγώνα υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να διαλέξουν μία διαδρομή που να ταιριάζει στις ικανότητές, στην εμπειρία, στην ηλικία τους, στα ενδιαφέροντά τους.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης το orienteering  διδάσκεται μέσα στο σχολικό πρόγραμμα. Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την βελτίωση επιδόσεων (μαθητικών και αθλητικών) και συμπεριφορών σε νέους. Μπορεί να περιγραφεί σαν δράση με τρεις πτυχές, τη σωματική, την ψυχολογική και την διανοητική.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
 
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου, με εκκίνηση το πάρκο των Καταρρακτών στο χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Κ.Π. Όραμα στο 23810 51174 έως τις 19 Ιουνίου 2015. Τον σχεδιασμό της δράσης έχει αναλάβει ο Δημήτρης Καραδημητρίου (μαθηματικός, σπηλαιολόγος και σχεδιαστή αγώνων Orienteering, 6974-778828, 23840-23865). Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από 5 χρονών (με τη συνοδεία γονέα) έως 95!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου