Thursday, 28 March, 2024

Έδεσσα: Βγήκαν τα αποτελέσματα των γονέων του βρέφους που διαγνώστηκε με κορονοϊό

Η χθεσινή δημοσίευση της ηλεκτρονικής εφημερίδας “Λόγος της Πέλλας”, έκανε ιδιαίτερη αίσθηση πανελλαδικά!

Η αναφορά ότι ένα βρέφος 3,5 μηνών, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, όπως ήταν φυσικό αποτέλεσε την είδηση της ημέρας, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο (ηλικιακά) με τέτοιο αποτέλεσμα.
Σε τεστ υποβλήθηκαν και οι γονείς του παιδιού, τα αποτελέσματα των οποίων ήρθαν σήμερα από την Κοζάνη, στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον προσωρινό Διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας, γιατρό Χρήστο Κοντοβίτση, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και για τους δύο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, έγινε η αναφορά στον ΕΟΔΥ, που αναλαμβάνει πλέον να οδηγήσει τη διαδικασία.
Αφού λοιπόν, είναι αρνητικοί οι γονείς, τότε θα πρέπει να ελεγχθεί η ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού, από τη στιγμή που μετακόμισαν στην πόλη της Έδεσσας.
Από εκεί και πέρα, θα πραγματοποιηθεί επανέλεγχος, γιατί πρέπει να ακολουθήσει και άλλο τεστ, τόσο για τους γονείς, όσο και για το βρέφος.
Στο μεταξύ σε επικοινωνία που είχαμε με το Νοσοκομείο της Έδεσσας, διευκρινίστηκε ότι ο νεαρός που στάλθηκε στο ΑΧΕΠΑ, ήταν με δική τους πρωτοβουλία, καθώς έπρεπε να υποστηριχθεί πιο αποτελεσματικά από την ειδική μονάδα του συγκεκριμένου Νοσοκομείου αναφοράς covid, για όλη την Μακεδονία.
Η πληροφορία που υπήρχε ότι είχε διασωληνωθεί, δεν ίσχυε, αν και παραμένει σε νοσηλεία η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου