Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έδεσσα: Δήμος-ΕΟΔΥ-Νοσοκομείο: Τι γίνεται με την αντιμετώπιση της covid

Ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλες τις τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς

προκειμένου να διαπιστωθεί το ιικό φορτίο covid, που ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει στην περιοχή.
Και αυτό θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, καθώς στην περιοχή υπάρχουν ήδη τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο θα γίνουν τεστ covid: Στην Άρνισσα, στην Παναγίτσα, στην Ζέρβη, στο Κάτω Γραμματικό, στον Άγιο Αθανάσιο και στην Περαία.
Οι έλεγχοι θα γίνουν από τις 9:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.
Την Πέμπτη τα τεστ θα συνεχιστούν στην Έδεσσα και στα Βρυττά και το Νησί.
Παρόλο που παρατηρείται ικανοποιητική προσέλευση, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, για άλλη μία φορά, αρνούνται να δώσουν το οποιοδήποτε στοιχείο, σχετικά με τα αποτελέσματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία, τα κρούσματα εντοπίζονται περισσότερο σε χωριά, παρά εντός της πόλης της Έδεσσας.
Γιατροί τονίζουν ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή διασπορά, και πως οι περισσότεροι κάνουν την καραντίνα στο σπίτι.
Γενικότερα, η περιοχή της Έδεσσας, όπως όλα δείχνουν, αντιμετωπίζει, προς το παρών, το 3ο κύμα πανδημίας με ήπια κατάσταση, σε ότι αφορά τα συμπτώματα.
Παρόλα αυτά, συνιστούν στον καθένα να τηρεί όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα προφύλαξης, γιατί παρόλο που ο Νομός Πέλλας βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο” παρατηρούνται συχνά φαινόμενα, ο κόσμος να κυκλοφορεί σωρηδόν στους δρόμους και μάλιστα χωρίς προφυλάξεις.
Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο της Έδεσσας, υπάρχουν καθημερινά περιστατικά που διαγιγνώσκονται θετικά στο covid, αλλά μετά από τις κατάλληλες οδηγίες κάνουν την καραντίνα στο σπίτι.
Αυτό όμως, που επισημαίνεται, είναι ότι όσοι βρίσκονται σε καραντίνα, σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους!
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 20 άτομα, τα οποία μένουν τουλάχιστον ένα δεκαήμερο μέσα.
Σε ότι αφορά τώρα τους εμβολιασμούς, από την αρχή του χρόνου, μέχρι και πριν από λίγες μέρες, στο Νοσοκομείο προσήλθαν πάνω από 6.000 άτομα για να κάνουν την πρώτη ή την δεύτερη δόση.
Σε καθημερινή βάση, στο Νοσοκομείο υπάρχουν 150 ραντεβού, ενώ στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας, άλλα 120.
Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, υπάρχουν ακυρώσεις ραντεβού, καθώς ο κόσμος δεν δείχνει να εμπιστεύεται το ASTRAZENECA, παρά τις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν σε κρατικό επίπεδο, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου