Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έδεσσα: Εγκαίνια Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, με 250 εκθέματα

Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, το Μουσείο Φυσικής ιστορίας, που ταυτόχρονα αποτελεί και εκθετήριο πτηνών και θηλαστικών.
Τα 250 εκθέματα που έχουν δoθεί ως δωρεά από τον Θεσσαλονικιό Χ. Ράπτη, καθώς και η υπάρχουσα συλλογή Πετσίβα, κοσμούν το χώρο που αποτελεί πόλο έλξης για τον κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη.


Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος “Σήμερα προσθέτουμε στον Δήμο μας άλλο ένα δυναμικό κομμάτι στον τομέα του τουρισμού, που πετυχαίνει δύο πράγματα.
Πρώτα από όλα φανερώνει την περιβαλλοντική ευαισθησία μας και την φιλική προσέγγιση προς το οικοσύστημα της περιοχής.


Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να γνωρίσει την Έδεσσα και από μία άλλη πλευρά.
Η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται και στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος μας για την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού στην περιοχή”.
Το Μουσείο βρίσκεται δίπλα στην λίμνη του Άγρα, και είναι οδικά προσβάσιμο.
Στη σημερινή εκδήλωση, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, οι τρείς βουλευτές της ΝΔ στο Νομό, οι δωρητές, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.


Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης: “Εγκαινιάστηκε ένας ακόμα επισκέψιμος χώρος του Δήμου Έδεσσας! Ο Δήμος Έδεσσας στηρίζει την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: σήμερα εγκαινιάζουμε δύο ακόμα επισκέψιμους χώρους, το Κέντρο Φυσικής Ιστορίας-Έκθεσης Πτηνών & Θηλαστικών, στον Υγροβιότοπο Άγρα Βρυτών Νησίου και στις 18:00 το “Σπίτι του Βαροσίου, στην πρώην οικία Τσάμη”
Ευχαριστώ θερμά τους Βουλευτές Λάκη Βασιλειάδη, Γιώργο Καρασμάνη, και Διονύση Σταμενίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους Κοινοτήτων, τους εκπροσώπους φορέων και τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων.
Τις θερμότερες ευχαριστίες μου θα ήθελα να εκφράσω προς τον δωρητή Χρήστο Ράπτη, αλλά και τον δωρητή της παλιότερης συλλογής Βαγγέλη Πετσίβα. Οι πράξεις τους είναι παράδειγμα προς μίμηση! Από την πλευρά μας προσπαθούμε να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συλλογές τους και η συμβολή των εργαζομένων της ΔΗΚΕΔΕ είναι πολύ σημαντική!
Το απόγευμα στις 18:00 σας περιμένουμε στα εγκαίνια του «Σπιτιού του Βαροσίου»”!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου