Thursday, 28 March, 2024

Έδεσσα: Ενδιαφέρουσες προτάσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Έδεσσας, μεταξύ των άλλων αναμένεται να συζητηθούν και κάποιες προτάσεις, που είναι πραγματικά μελλοντικές και ουσιαστικές.

Καταρχήν μιλάμε για την ονοματοδοσία του διπλού καταρράκτη στην Έδεσσα.

Όπως είναι γνωστό, στον άλλο καταρράκτη έχει δοθεί και καθιερωθεί το όνομα “Κάρανος” που είναι ένας από τους ιδρυτές της Μακεδονικής Δυναστείας.

Ο διπλός Καταρράκτης βρίσκεται πιο κάτω από το κέντρο και μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια ονοματοδοσία. Ένα άλλο θέμα που πρόκειται να συζητηθεί είναι και η κατάρτιση του Μητρώου Εθελοντών στον Δήμο Έδεσσας. Μία ουσιαστική ενέργεια, καθώς όχι μόνο ο Δήμος, αλλά και γενικότερα η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη τον εθελοντισμό. Το τρίτο θέμα αφορά την οργανωτική δομή σε ότι αφορά την ευρύτερη προβολή της Έδεσσας στα Τουριστικά ηλεκτρονικά μέσα.

Αυτή η περίπτωση έχει σαν στόχο να συμβάλει στην ενδυνάμωση του Τουρισμού στην περιοχή και θα έχει τον τίτλο” Οι κήποι του Μίδα”. Η τελευταία πρόταση αφορά την υλοποίηση της ιδέας για να γίνει η πόλη της Έδεσσας πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο θα επωφεληθεί σημαντικά από την χρηματοδότηση που θα τις δοθεί, για την υλοποίηση έργων που θα την αναδείξουν και στον τομέα του πολιτισμού. Φυσικά αν η πόλη διεκδικήσει κάτι τέτοιο, θα έχει χρονικό ορίζοντα, τουλάχιστον μιας δεκαετίας. Όπως και να το κάνουμε η Επιτροπή Διαβούλευσης, ανεβάζει επίπεδο.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου