Friday, 19 April, 2024

Έδεσσα: Και άλλος δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης. απέναντι στον Γιάννη Τσεπκεντζή

Μετά την… εμφύλια διαμάχη, μεταξύ του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Κοινωνία σε Κίνηση” Γιάννη Τσεπκεντζή και του συμβούλου Αντώνη Ξυλουργίδη

που προκάλεσε τη διαγραφή του τελευταίου, ήταν η σειρά του συμβούλου της παράταξης Γιώργου Μουστάκα, που με παρέμβαση του, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εκθέτει τον κ. Τσεπκεντζή, σε ότι αφορά το γεγονός, ότι σε ανακοίνωση της παράταξης, γράφτηκε ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση για την διαγραφή του κ. Ξυλουργίδη.
Ο κ. Μουστάκας, τόνισε ότι ποτέ δεν έγινε συγκέντρωση της παράταξης για αυτό το θέμα, ότι ποτέ δεν κλήθηκε ο κ. Ξυλουργίδης, να δώσει εξηγήσεις, ότι ποτέ δεν κλήθηκε ο ίδιος σε κάποια τέτοια συγκέντρωση και ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε από τον κ. Τσεπκεντζή, η υπογραφή του, για την διαγραφή του κ. Ξυλουργιδη.
Αντίθετα, όπως ανέφερε ο κ. Μουστάκας, αυτό του ζητήθηκε μέσω κοινού φίλου με τον κ. Τσεπκεντζη!
Καταλήγοντας, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, σχολιάζει ότι όλο αυτό αντίκεινται στις δημοκρατικές διαδικασίες, που αποτελούν την κορωνίδα της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης!
Η παρέμβαση του, αναλυτικά έχει ως εξής:
“θα ήθελα να προβώ σε κάποιες διευκρινίσεις όπως είπα, σχετικά με την διαγραφή του Αντώνη Ξυλουργίδη, από τον συνδυασμό μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και του ονόματός μου.
Δεν διευκρινίζεται πουθενά ότι εγώ δεν συναίνεσα στη διαγραφή του Αντώνη Ξυλουργίδη, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να αποσαφηνίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης μας.
Άρα δεν πρόκειται για μία ομόφωνη απόφαση, όπως γράφτηκε στην εφημερίδα ” Τα Νέα της Πέλλας”
Στην συνάντηση μας, όπως γράφτηκε, οι εξηγήσεις του κ. Ξυλουργίδη, δεν μας έπεισαν…
Πράγματι δεν μας έπεισαν, γιατί δεν έγινε ποτέ συνεδρίαση, δεν τον ακούσαμε ποτέ, δεν του δώσαμε ποτέ την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης ότι έγινε συνεδρίαση την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 6μ.μ.
Δεν ήμουν παρόν και δεν κλήθηκε ποτέ ο κ. Ξυλουργίδης.
Συνοψίζοντας, να πω ότι ποτέ δεν μαζευτήκαμε σαν ομάδα, δεν δώσαμε την δυνατότητα στον κ. Ξυλουργίδη, να υπερασπιστεί τον εαυτό του και υπάρχει μόνο κάποια συλλογή υπογραφών, η οποία δεν ξέρω πως έγινε.
Εμένα προσωπικά ήρθε και με συνάντησε ένας κοινός φίλος με τον κ. Τσεπκεντζή και μου ζήτησε να συναινέσω στη διαγραφή του κ. Ξυλουργίδη.
Η όλη διαδικασία δεν μας τιμά σαν παράταξη. Υπάρχει ένα έλλειμμα δημοκρατίας στην όλη ιστορία.
Και η διαδικασία αυτή φείδεται δημοκρατικών αρχών που αποτέλεσαν την κορωνίδα της ιδρυτικής μας διακήρυξης!”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου