Saturday, 20 April, 2024

Έδεσσα: Παρέδωσε τη διοίκηση ο Γ. Χατζηγεωργίου στον Άρη Ηλιόπουλο

Παρουσία του Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και του Διοικητή του Γ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου κ. Κωστάκογλου

έγινε σήμερα στην Έδεσσα η τελετή παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.Ο Υποστράτηγος Γιώργος Χατζηγεωργίου, παρέδωσε στον Υποστράτηγο Άρη Ηλιοπούλου, που ήρθε από  το Κουμανοβο των Σκοπίων, όπου ήταν διοικητής της πολυεθνικής δύναμης του ΝΑΤΟ SEEBRIG.Ο Μητροπολίτης ευλόγησε την τελετή και αμέσως μετά δόθηκε στον κ. Χατζηγεωργίου το λάβαρο της Μεραρχίας.Στη συνέχεια ο ίδιος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους πάντες για την συνεργασία που είχαν μαζί του κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής του και δήλωσε περήφανος που διετέλεσε διοικητής της συγκεκριμένης αξιόμαχης Μεραρχίας.

Με τη σειρά του, ο κ. Ηλιόπουλος, τόνισε την δική του περηφάνεια γιατί έρχεται σε μία Μεραρχία με ιστορία και δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο που υπάρχει στον προαύλιο χώρο, από τον απερχόμενο διοικητή.Στη συνέχεια, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, πραγματοποιήθηκε σύντομη δεξίωση, όπου εκεί ο Αντιστράτηγος κ. Κωστακογλου, θυμήθηκε την δική του θητεία στην Μεραρχία (κατά σύμπτωση είχε αναλάβει σαν σήμερα το 2020) ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συναδέλφους του.

Στην εκδήλωση, όπου τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρόντες ήταν:

Ο βουλευτής Λάκης Βασιλειάδης, Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζης, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, Πέλλας Γρηγόρης Σταμκος, Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζώης Γιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Έδεσσας Χρήστος Δοντσος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας Νεκτάριος Ελμαλογλου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννης Ανδρίτσος, ο Διοικητής του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Γιώργος Γκούβας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζερζης.

Ακολούθησε σύσκεψη των ανώτερων στελεχών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου