Friday, 26 April, 2024

Έδεσσα: Συνελήφθησαν 5 άτομα για σύσταση συμμορίας και λαθρεμπορία – Δικογραφία σε βάρος άλλων 4 ατόμων

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας

και του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2020, πρωινές ώρες, σε περιοχή της Πέλλας συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 ακόμη ατόμων, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών και την αξιοποίηση όλων των στοιχείων που συλλέχθηκαν για την υπόθεση προέκυψε ότι, τα παραπάνω άτομα είχαν συστήσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019 εγκληματική οργάνωση με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων και την αποφυγή καταβολής ανάλογου νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβάρυνσης.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους συλληφθέντες, δρώντας ως αρχηγικό στέλεχος της ομάδας, οργάνωνε και καθοδηγούσε την εισαγωγή από γειτονική χώρα ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων και στη συνέχεια τη μεταπώληση τους σε περιοχές της Πέλλας. Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς «ΜΙΝΝΙΕ», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
13 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί νόμιμοι φόροι και δασμοί
το χρηματικό ποσό των 2.860 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι διαφυγόντες φόροι, δασμοί και τέλη υπολογίζονται ότι ανέρχονται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου