Thursday, 28 March, 2024

Έκκληση-καταγγελία για την έλλειψη ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών

Δημότες της περιοχής όπου γίνεται η εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών καταγγέλλουν την έλλειψη ασφάλειας
Διαβάστε την επιστολή – καταγγελία:
Έπειτα από τα δραματικά συμβάντα στο Μάτι Αττικής τις τελευταίες ημέρες, που έχουν στοιχειώσει το μυαλό και την ψυχή κάθε Έλληνα είναι ξεκάθαρο πως η πρόληψη και η απόδοση ευθυνών είναι στα χέρια κάθε πολίτη προκειμένου να διαφυλάξει τη ζωή και την περιουσία του και της οικογένειας του. Τα τελευταία χρόνια παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των πολιτών της περιοχής, οι αρχές επιμένουν να κωφεύουν στην ανάγκη για έλεγχο και προστασία της περιοχής.
Συγκεκριμένα, καλούμε τις τεχνικές και υγειονομικές υπηρεσίες να προβούν σε ελέγχους για σαφείς παρατυπίες κα παραλείψεις όσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας των κατασκευών που στήνονται στην εμποροπανήγυρη , τους κανόνες πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας των λυόμενων κατασκευών από την πυροσβεστική υπηρεσία ,καθώς και τους κανόνες ελεύθερης και ασφαλούς διέλευσης οχημάτων δημόσιας χρήσης έκτακτης ανάγκης, όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, καλείται η υγειονομική υπηρεσία να ελέγξει τους κανόνες ασφαλείας, όσον αφορά την επαρκή παροχή εγκατάστασης υγιεινής.
Τέλος, η αστυνομία καλείται να εξασφαλίσει τη σωματική και ψυχική υγεία και ακεραιότητα των δημοτών, καθώς έχουν υπάρξει πλήθος περιστατικών κλοπών, διαρρήξεων, απειλών, ηχορύπανσης σε όλες ανεξαρτήτως τις ώρες, ακόμα και ανεξέλεγκτοι πυροβολισμοί στην εμποροπανήγυρη καθώς υπάρχει συσσωρευμένο ένα ανεξέλεγκτο πλήθος ανθρώπων.
Επιπλέον, οι δημότες της περιοχής, πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν ως ανθρώπινα όντα με ίσα δικαιώματα χωρίς να υποβαθμίζεται η ζωή και η περιουσία τους για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα λίγων.
Προτείνεται η εμποροπανήγυρη να μεταφερθεί σε διαφορετική, πιο κατάλληλη και ασφαλή για τους κατοίκους και τους εμπορευόμενους τοποθεσία, εκτός αστικού πλαισίου και να πάψει η ασύδοτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της περιοχής, όχι μόνο στη διάρκεια της εμποροπανήγυρης αλλά και ένα μήνα περίπου πριν, που αρχίζει η ανέγερση των παραπηγμάτων με διαρκή σφυροκοπήματα όλες ανεξαρτήτως τις ώρες αλλά και ενός μήνα μετά, όσο χρειάζεται για να ξεπλυθούν τα υπολείμματα της άνευ ελέγχου διαβίωσης εκατοντάδων ατόμων σε τοποθεσία χωρίς υποδομές.
Παρακαλούμε να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες. Επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας με επώνυμες καταγγελίες κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης.
Ευχαριστούμε.
Δημότες περιοχής εμποροπανήγυρης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου