Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έκτακτη συνεδρίαση ΔΣ Έδεσσας

Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά τα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου

Κατατέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για τα κατεχόμενα ακίνητα του δημοσίου και άλλες διατάξεις».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο του Υπουργείου Οικονομικών «με τις προτεινόμενες διατάξεις επιχειρείται η επίλυση ενός διαχρονικού κοινωνικού προβλήματος που αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατεχόμενων δημόσιων ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών». Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για την περιοχή μας, καθώς αφορά πολλούς συμπολίτες μας στις περιοχές Ντερέ, Αγίου Μάρκου, Καραμάν και άλλες περιοχές που έχουν πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η κατάθεση του σχεδίου νόμου έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπυλο, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος έθεσε το αίτημα για επίλυση του χρόνιου προβλήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που υπάρχει σε διάφορες περιοχές. Για τον λόγο αυτό με δήλωσή του ο κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε προσωπικά τον Υφυπουργό, που ανταποκρίθηκε θετικά και πολύ άμεσα στο αίτημα που τέθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή υπάρχουν εξαιρέσεις περιοχών και ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, είναι απαραίτητο να υπάρξουν προτάσεις για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο. Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα και να υπάρξουν προτάσεις για βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου. Λόγω της σημαντικότητας του θέματος καλούνται οι φορείς και οι θιγόμενοι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση. Για τη συμμετοχή τους μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο ΔΣ Φίλιππο Γκιούρο στο 2381350707 και το giouros@edessa.gr ή τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου στο 2381350783.

Η ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου