Friday, 19 April, 2024

Έκτακτο οικονομικό βοήθημα – Ποιοι συνταξιούχοι το δικαιούνται

Στην οριστικοποίηση των κριτηρίων χορήγησης της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης προς τους συνταξιούχους όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

προέβη το υπουργείο Εργασίας, μετά από ευρεία σύσκεψη.

Δικαιούχοι, του έκτακτου βοηθήματος, είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών Ταμείων και του Δημοσίου, για τους οποίους το σύνολο της κύριας και επικουρικής σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται το ΕΚΑΣ και οι νόμιμες κρατήσεις. Το ύψος του επιδόματος θα είναι ίσο με τη διαφορά του μηνιαίου εισοδήματός τους σε σχέση με το όριο των 850 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη θα κατατεθεί στη βουλή τη Δευτέρα και θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου του υπoυργείου Εργασίας το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη.

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι, ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο 591 χιλιάδες, ενώ τα κονδύλια που θα απαιτηθούν 617 εκατομμύρια ευρώ, θα προέλθουν από τον κρατικό προϋπολογισμό δεδομένου ότι, δεν έχουν όλοι οι Ασφαλιστικοί φορείς την απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα.

«Παρά τις δυσκολίες και τον αρνητικό ευρωπαϊκό συσχετισμό, η κυβέρνηση δημιουργεί χώρο για τη χάραξη μιας διαφορετικής πολιτικής» δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής, από το βήμα της Βουλής, ηΈφη Αχτσιόγλου.

athina984

Έκτακτο οικονομικό βοήθημα – Ποιοί συνταξιούχοι το δικαιούνται

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου