Thursday, 28 March, 2024

Έλλειψη βιβλιαρίων ΙΚΑ για αναθεώρηση στα Γιαννιτσά

Πολίτες που επισκέφθηκαν το ΙΚΑ Γιαννιτσών, τις προηγούμενες ημέρες, ενημέρωσαν σχετικά τον “Λόγο” ότι δεν υπήρχαν βιβλιάρια για αναθεώρηση

Οι υπάλληλοι μίλησαν για έλλειψη, όμως ήδη έχει γίνει γνωστή η κατάργηση του βιβλιάριου υγείας, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία δίνεται ένα οριστικό τέλος στα έντυπα βιβλιάρια υγείας.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις».
Στην τροπολογία αναφέρει ότι: «με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργείται πλέον οριστικά η χρήση του έντυπου βιβλιαρίου υγείας, καθώς πλέον έχει θεσπιστεί ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και καταχώρησης των δεδομένων υγείας στον Ατομικό Φάκελο Υγείας».
Αν θα εφαρμοστεί άμεσα, οπότε για αυτό το λόγο δεν δίνονται νέα βιβλιάρια ή αν θα πάρει λίγο χρόνο ακόμη η διαδικασία μέχρι την έκδοση καρτών, όπως σε άλλα Ταμεία, ακόμη δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου