Thursday, 25 April, 2024

Έναρξη διαδικασιών για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Γαλατάδων

 Έναρξη διαδικασιών για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Γαλατάδων

– νέα σύσκεψη με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη στην Γενική Γραμματεία Υποδομών

 Με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15-6-2015 νέα σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Υποδομών με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε παρουσία και του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου με αντικείμενο την έναρξη των διαδικασιών ένταξης της ανέγερσης του νέου δημοτικού σχολείου Γαλατάδων, σε οικόπεδο εντός του οικισμού εμβαδού περίπου 10.000 τ.μ., στο νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.).

Ο Δήμαρχος Πέλλας δεσμεύτηκε να επικαιροποιήσει τη μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, ώστε το έργο να προταθεί για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) που θα ανοίξει τον Σεπτέμβρη του 2015.

 Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε η κ. Τζάκρη επανέλαβε εκ νέου ότι με την ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου στους Γαλατάδες θα καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες σε στέγαση των μαθητών των Γαλατάδων και των όμορων οικισμών που φοιτούν εκεί, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα, εφόσον το υφιστάμενο δημοτικό σχολείο είναι ηλικίας 100 ετών, ενώ δημιουργώντας τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου θα καλυφθούν και οι μελλοντικές ανάγκες σε σχολική στέγη της περιοχής.

Η ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου Γαλατάδων θα τηρεί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου βιοκλιματικού σχεδιασμού, εξασφαλίζοντας ένα ευχάριστο περιβάλλον διδασκαλίας και συμβάλλοντας συγχρόνως στην εξοικονόμηση ενέργειας.-

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου