Saturday, 20 April, 2024

Ένας χρόνος χωρίς την Εδεσσαία μητέρα Θεανώ Μουσδελεκίδου – Έγινε το Μνημόσυνο στην Κατάγκα

Πέρασε ένας χρόνος από την εκδημία της Εδεσσαίας “Μητέρας” Θεανώς Μουσδελεκίδου, όπως την αποκαλούσαν.

Στις 3 Μαρτίου 2020 κοιμήθηκε στο Κολουέζι του Κονγκό η Ιεραπόστολος «μητέρα» Θεανώ Μουσδελεκίδου, πού καταγόταν από την Έδεσσα.

Αφιέρωσε όλη τη ζωή της στον Θεό και στις υπηρεσίες των συνανθρώπων της στην Αφρικανική Ήπειρο, υπηρετώντας στην ιεραποστολή της Κατάγκα.
Συχνά πυκνά έλεγε: «για σένα Θεέ μου και μόνο για σένα, άπειρες δόξες να ‘χει το όνομα σου», για αυτό και αξιώθηκε ουράνιων αξιών να δει και να απολαύσει.
Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 ο Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και στο τέλος τέλεσε το ιερό μνημόσυνο της Σεβαστής Μητέρας των φυλακισμένων όπως την αποκαλούσαν.


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Μητέρας Θεανώς, παρουσία πλήθους Χριστιανών και μαθητριών που την υπεραγαπούσαν.
Αιωνία η μνήμη της!

Από το 1990, η κα Θεανώ Μουσδελεκίδου αφήνει την ιδιαίτερη πατρίδα της την Εδεσσα και ἀφιερώνεται επί 23 χρόνια στήν ιεραποστολική διακονία, στό Ορθόδοξο Ἱεραποστολικό Κλιμάκιο Κολουέζι Κονγκό.
Μέ τίς εὐχές τοῦ Σεβασμιωτάτου Κεντρώας Ἀφρικής, πού την ἀποκαλεῖ «Μητέρα τῆς Ἱεραποστολῆς», έχει ἐπωμισθεί μέ πολλή συγκίνηση καί εὐθύνη αὐτήν τήν εὐχή, αὐτόν τόν τίτλο καί συνεχίζει να ἀγωνίζεται, σύν Θεῷ μέχρι και σήμερα, νά ἀνταποκρίνεται στην διακονία της αυτή.
Σέ ὅλη αὐτή τήν ιεραποστολική της πορεία εἴχε ποικίλα προβλήματα καί απίστευτες δυσκολίες και περιπέτειες, όλα πρός δόξαν Θεοῦ! Ταπεινά τά ἀποδέχεται και συνεχίζει τη διακονία της. Παρακαλά τόν Ἅγιον Θεόν νά της χαρίζει Ἀγάπη καί ὑπομονή ὅσο ζεί, νά συνεχίσει νά Τόν ὑπηρετεί, ὅπου καί ὅπως εἶναι τό θέλημά Του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου