Friday, 19 April, 2024

Ένταση στη Βέροια: Κάτοικοι εμπόδιζαν λεωφορείο με πρόσφυγες από την Ειδομένη

Μια δυσάρεστη υποδοχή αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες που πείσθηκαν να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να μεταφερθούν στο hotspot της Βέροιας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Αγία Βαρβάρα

 Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του «Ε» το λεωφορείο, το οποίο έφυγε στις 17:00 από την Ειδομένη, όταν έφτασε στη Βέροια, βρέθηκε μπροστά σε συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής που δεν άφηναν το λεωφορείο να περάσει.
Εξάλλου, το απόγευμα, ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο προκειμένου να φύγουν από την Ειδομένη για τη Βέροια.

beroia
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε, στη συνέχεια έξω από το Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» έξω από την Αγία Βαρβάρα Ημαθίας. Εξαγριωμένοι κάτοικοι του χωριού, αλλά και από τα Ασώματα και την Άμμο, υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες τους πρόσφυγες που κατέφτασαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Αρχικά, έκαναν κατάληψη του επαρχιακού δρόμου (το λεωφορείο με τους πρόσφυγες περίμενε πενήντα μέτρα πριν την στροφή του στρατοπέδου) και στη συνέχεια με συνοδεία των Μ.Α.Τ. πήγαν με τα πόδια μέχρι την κεντρική πύλη του στρατοπέδου. Στη διάρκεια της παρουσίας τους στο οδόστρωμα τραγούδησαν τον Εθνικό και τον Ακάθιστο Ύμνο ενώ μέσα στο στρατόπεδο βρέθηκαν χοιρινά κεφάλια, που κάποιοι πέταξαν νωρίτερα…

xoiroi

Ευτυχώς, τα επεισόδια ήταν περιορισμένης έκτασης, με τους αστυνομικούς να ηρεμούν τα πνεύματα… Στο σημείο βρέθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους κατοίκους.
Φώτος από «Βεροιώτη» και “Pliroforiodotis”

Ένταση στη Βέροια: Κάτοικοι εμπόδιζαν λεωφορείο με πρόσφυγες από την Ειδομένη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου