Wednesday, 24 April, 2024

Έντονη αντίδραση Σταμενίτη στη φημολογούμενη μείωση των ημερών λειτουργίας του χιονοδρομικού Βόρρας

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης

αναφορικά με τη αναστολή της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμάκτσαλαν για κάποιες μέρες της εβδομάδας. Στην επιστολή του ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Σύμφωνα με πληροφορίες ο προγραμματισμός για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου από τις αρχές του νέου έτους προβλέπει το κλείσιμο του χιονοδρομικού για τις ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη και κανονική λειτουργία τις υπόλοιπες».
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής εκφράζει την ανησυχία αλλά και την αντίρρηση του στις πληροφορίες που υπάρχουν για μείωση των ημερών λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου από την έναρξη του νέου έτους και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική υπογραμμίζοντας: «…Αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα ότι μια τέτοια εξέλιξη εν μέσω της χειμερινής τουριστικής περιόδου δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στις επιχειρηματικές μονάδες που δραστηριοποιούνται παράλληλα με τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου όσο και στο ίδιο το Χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου θα εξαιρεθεί από τις προτιμήσεις των τουριστών, καθώς θα προσφέρει υπηρεσίες σε επιλεγμένες ημέρες της εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφερόμαστε σε μια περίοδο, κατά την οποία ο παλιός Άγιος Αθανάσιος παρουσιάζει αυξημένη προσέλευση και ταυτόχρονα το πυκνό χιόνι και οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για τους αθλητές του σκι, αλλά και τους επισκέπτες».
Κλείνοντας την επιστολή του ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού προκειμένου να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο στόχος είναι η διαρκής αναβάθμιση του χιονοδρομικού, γεγονός που δεν ευνοείται ούτε ενισχύεται με την εφαρμογή του νέου προγραμματισμού».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου