Friday, 29 March, 2024

Έντονη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκύδρας

Έντονη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκύδρας, που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015

Με βαρείς χαρακτηρισμούς να ακούγονται για υπόθεση μιας έκτασης που αφορούσε εκμίσθωση από τον πρώην πρόεδρο Κύρρου, Βασίλη Τσιτλακίδη και τη δήμαρχο να εξοργίζεται με τον κ. Καραγιάννη, λέγοντας τον «Ψεύτη, επικίνδυνο και συκοφάντη»!
Για την ‘’Αναπτυξιακή Κάμπου’’
ήρθε επίσης θέμα προ ημερησίας με την κ. Ιγνατιάδου να αναφέρει πως λίγο πριν το συμβούλιο, έγινε σύσκεψη με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και τον δήμαρχο Πέλλας, ως πρόεδρο της εταιρίας που είναι γνωστό ότι πάει για λύση και εκκαθάριση. Σημείωσε ότι ο δήμος Σκύδρας ως μέτοχος είχε ποσοστό του 17,6% και υπάρχουν κατηγορίες για εικονικά τιμολόγια. Ο δήμος Πέλλας έχει το 49,4% και η πρώην ΤΕΔΚ το 10,8, η Αλμωπία το 9% ενώ το υπόλοιπο 5% κατέχουν Αγροτικοί Συνεταιρισμοί. Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως δεν μπορούν να περιμένουν για το πόρισμα των ελεγκτών – όπου στη συνέχεια θα αναζητηθούν ευθύνες από τους όποιους υπεύθυνους – καθώς το σύνολο του ποσού των υποχρεώσεων αγγίζει το 1.250.000 ευρώ- σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ως εφημερίδα και θα τα κοινοποιήσουμε σε επόμενο φύλλο- ενώ στο ΔΣ ακούστηκε το ποσό των 700.000 ευρώ, προς ΙΚΑ, ΔΟΥ, εργαζόμενους- που την προηγούμενη περίοδο η Μενηίδα υλοποιούσε όλο το πρόγραμμα του ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’, κ.α. αλλά πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες. Οπότε, όπως τόνισε η δήμαρχος προέχει η 26η Ιουνίου που έχει οριστεί ως καταληπτική ημερομηνία για να μη χαθεί η προθεσμία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στις ΔΟΥ. Έτσι θα μπορούσαν να ρυθμιστούν οι οφειλές. Και σ’ αυτό το θέμα υπήρξε μεγάλη διάσταση απόψεων από τους επικεφαλείς και τους συμβούλους, με την αντιπολίτευση να δηλώνει πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους απλήρωτους εργαζόμενους και οι δημότες να μη φορτωθούν τα χρέη μιας… στην ουσία ιδιωτικής εταιρίας!

Φταίει ο δήμαρχος Πέλλας
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος, Σ. Αλεξίου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας και με αφορμή την Αναπτυξιακή Κάμπου, υποστήριξε πως ο δήμαρχος Πέλλας, Γ. Στάμκος ως πρόεδρος της Εταιρίας θα έπρεπε εφόσον ισχυρίστηκε ότι ήταν ανενεργή και χρεωμένη να συγκαλέσει από την πρώτη του θητεία διοικητικό συμβούλιο και να προχωρήσει στην εκκαθάριση και όχι να φτάνουν τώρα οι δημοτικές αρχές σε τέτοιο σημείο και να φορτώνονται τα βάρη του 1 εκατ. ευρώ και πλέον οι πολίτες.
Για την υπόθεση Παυλίδη και το λατομείο
που ταλαιπωρεί με τα χρέη του εδώ και χρόνια τον δήμο, η δήμαρχος πρότεινε να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή και να συζητηθούν οι οφειλές, η συνεργασία, κλπ όμως από την αντιπολίτευση διαφώνησαν οι κκ Κανάκης και Καραγιάννης λέγοντας πως όλα πρέπει να αποφασιστούν από το Σώμα του ΔΣ, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής.
Ακόμη, τέθηκε θέμα για το δημοσίευμα του «Λόγου της Πέλλας» και τη συνέντευξη του κ. Καραγιάννη για τα όσα δήλωσε για τη συμπολίτευση, με τους αντιδημάρχους να ενίστανται και τον κ. Λαουντό να λέει πως «Είναι ασέβεια να μας κρίνετε και να μας λέτε στρατιωτάκια» και την κ. Ιγνατιάδου να φωνάζει πως «εμείς προσπαθούμε να κάνουμε έργο για τον δήμο. Είδαμε και συ τι έκανες σαν Αντιδήμαρχος… έτρεχες και δεν έφτανες από το καθισιό! Πραγματικά σε λυπάμαι»!
Ο άλλος τον άλλο, αποκαλούσαν άσχετο
όταν δημιουργήθηκε το θέμα με τον κ. Τσιτλακίδη και την έκταση του 1,8 στεμμάτων και όχι όπως είχε ακουστεί από τον κ. Καραγιάννη στο προηγούμενο συμβούλιο 18 στρεμμάτων – σύμφωνα με όσα υποστήριξε το οικόπεδο αυτό ανήκε ουσιαστικά στην ΠΕ Πέλλας και όχι στον δήμο πριν 30 χρόνια. Ο κ. Καραγιάννης με τον σύμβουλο του τον κ. Πορτοκαλίδη πήγαν και έκαναν αυτοψία στο χώρο, βγάζοντας και φωτογραφίες – σύμφωνα με στοιχεία που διάβασε ο κ. Τσιτλακίδης και κατηγόρησε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης για παραβίαση ιδιωτικού χώρου. Ο κ. Καραγιάννης στη συνέχεια είπε πως δεν μπήκε μέσα στο οικόπεδο και μπορεί με άλλους τρόπους να μάθει.. οπότε οποία αυτοψία! Και απευθυνόμενος προς τη δήμαρχο ισχυρίστηκε πως αυτή έθεσε το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Η κ. Ιγνατιάδου έντονα φώναζε πως: «Εσύ είσαι άσχετος. Ψεύτης και συκοφάντης. Αυτά είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά…»!
Στη συνέχεια, στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε η λήψη απόφασης για μίσθωση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σκύδρας (Λ.Α.Φ.Σ.). και η Οικονομική ενίσχυση ενδεών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου