Friday, 19 April, 2024

Έπαινος Καλής Πρακτικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών σε Διαγωνισμό του ΑΠΘ

Το  1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών έλαβε μέρος και διακρίθηκε  στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ST3dM 2022 (Διαγωνισμός Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης).

Ο διαγωνισμός διεξήχθη κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Η ομάδα του 1ο  ΕΠΑΛ Γιαννιτσών κατάφερε και διακρίθηκε ανάμεσα σε 16 σχολεία της επικράτειας καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κατηγορία ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ στον τομέα της παρουσίασης για τις ερευνητικές , τεχνολογικές και σχεδιαστικές δεξιότητες των μαθητών της, αποσπώντας έπαινο Καλής Πρακτικής.

Ο διαγωνισμός  διοργανώθηκε από το ΕΔΙΦΕΤ (Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Τεχνολογίας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ.) Βασικός στόχος  του διαγωνισμού είναι  η είσοδος των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και ταυτόχρονα η ανάπτυξη ενός διαθεματικού πλαισίου μετά από έρευνα σε συγκεκριμένο πεδίο, ενταγμένο στο ευρύτερο πλαίσιο της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης.

Στην κατηγορία του Λυκείου ζητήθηκε από τους μαθητές να μελετήσουν την πόλη τους και να καταγράψουν τα στοιχεία εκείνα που είναι συνυφασμένα με την προοπτική  της αειφόρου ανάπτυξης. Στη συνέχεια να εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα και να επινοήσουν μια κατασκευή που να βοηθήσει στην επίλυση του.

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών μελετώντας και ερευνώντας τα στοιχεία της πόλης των Γιαννιτσών  με τη ματιά της αειφόρου ανάπτυξης, πρότειναν και σχεδίασαν σε τρισδιάστατη μορφή μια δεξαμενή συλλογής και αποθήκευσης βρόχινου νερού, η οποία να μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό κτήριο ώστε να μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες σε περιπτώσεις έλλειψης νερού.

Επτά μαθητές από τον τομέα Μηχανολογίας αποτέλεσαν την ομάδα που συμμετείχε στο διαγωνισμό. Tην ομάδα υποστήριξαν και καθοδήγησαν οι  καθηγητές, ο Παπαδόπουλος Θεόφιλος Μed Μηχανολόγος εκπαιδευτικός και ο Δουβλετής Ευάγγελος MSc Πληροφορικός εκπαιδευτικός. Οι μαθητές της σχολικής μας μονάδας θα κληθούν να παραστούν και να παρουσιάσουν το έργο τους στο επερχόμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μέσα στη σχολική χρονιά 2022-2023.

Ο Διευθυντής Μπαλούκας Ιωάννης                                                    

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου