Tuesday, 19 March, 2024

“Έργα” της Θεοδώρας Τζάκρη οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Αλμωπίας

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την 9η-1-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρεται στη συνεργασία

που είχε με τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίρπα Γιώργο Βασιλειάδη με αντικείμενο την ένταξη του έργου «Ανακατασκευή Γηπέδου Αριδαίας με φυσικό χλοοτάπητα», στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών κατόπιν πρότασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες λειτουργίας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Αριδαίας που αποτελεί και την έδρα του Ιστορικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου «Αλμωπός».
Η κ. Τζάκρη παρέδωσε κατά τη συνάντηση αυτή στον κ. Βασιλειάδη Τεχνική Μελέτη και Τεχνικό Δελτίο Έργου (Τ.Δ.Ε.) που εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Αλμωπίας και της προσκόμισε ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, στις οποίες προτείνονταν μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως:
1) Η αφαίρεση του υφιστάμενου χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου.
2) Προμήθεια και τοποθέτηση άμμου.
3) Ανακατασκευή εδαφικού υποστρώματος γηπέδου.
4) Διαμόρφωση της επιφάνειας με τις κατάλληλες κλίσεις.
5) Κατασκευή δικτύου αποστράγγισης.
6) Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος άρδευσης και αυτοανυψούμενων εκτοξευτήρων.
7) Προμήθεια και εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά.
Όπως μάλιστα ανέφερε η κ. Τζάκρη στον κ. Υφυπουργό, βασικός σκοπός των προτεινόμενων παρεμβάσεων είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Αριδαίας, καθώς με την πάροδο του χρόνου ο αγωνιστικός χώρος έχει υποβαθμιστεί, ο υφιστάμενος χλοοτάπητας παρουσιάζει έντονη φθορά, ανομοιομορφία, εκτεταμένη αραίωση και σε πολλά τμήματα ανυπαρξία χλοοτάπητα.
Ο κ. Βασιλειάδης συμμεριζόμενος την αναγκαιότητα της εκπόνησης του προτεινόμενου έργου, καθώς θα συνέβαλλε καθοριστικά στη βελτίωση του αθλητικού χώρου του γηπέδου Αριδαίας μέσα από τη δημιουργία σωστών υποδομών με βασική προτεραιότητα την ασφαλή χρήση του γηπέδου, με το από 4-2-2019 έγγραφό του προς τον Δήμο Αλμωπίας ανακοίνωσε την ένταξη δύο έργων στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τα αθλητικά έργα που εκπονεί από κοινού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το Υπουργείο Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα:
1) Την ανακατασκευή του γηπέδου της Αριδαίας με φυσικό χλοοτάπητα.
2) Την Κατασκευή και Συντήρηση Γηπέδων Καλαθοσθαίρισης, Πετοσφαίρισης και Αντισφαίρισης στην Αλμωπία. Η Τεχνική Μελέτη και το Τεχνικό δελτίο του εν λόγω έργου είχε κατατεθεί νωρίτερα από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Επιπλέον σε νέα συνάντηση που είχαν στις 18-3-2019 η κ. Τζάκρη και ο κ. Βασιλειάδης συμφώνησαν και την προσθήκη ενός νέου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι εντάξεις στο οποίο θα γίνονταν τον Μάιο του 2019. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο Σωσάνδρας», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, για το οποίο η κ. Τζάκρη είχε καταθέσει τεχνική και οικονομική μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Αλμωπίας ήδη από την αρχή της χρονιάς (2019) στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το έργο αυτό σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού θα εντάσσονταν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον Μάιο του 2019, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «Φιλόδημος» για τον Δήμο Αλμωπίας καλύφθηκε από τα δύο παραπάνω έργα και η ένταξή του εν τέλει έγινε τον Ιούνιο του 2019, ενώ η υλοποίησή του καθυστερεί ως σήμερα.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις η κυρία Τζάκρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα δημόσια έργα, όπως είναι γνωστό, απαντούν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και ως βουλευτής Πέλλας, ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα του λαού της Αλμωπίας, που υποβλήθηκε δια της τότε δημοτικής αρχής, και των αθλουμένων εισηγήθηκα, διεκδίκησα και πέτυχα επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα την ωρίμανση και την ένταξη των ως άνω έργων του Δήμου Αλμωπίας στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος”.
Σήμερα η κυβέρνηση προχωρά-και μάλιστα με καθυστέρηση 19 μηνών-στην αυτονόητη χρηματοδότηση των ήδη προενταγμένων έργων και αισθάνομαι υπερήφανη που ο φίλαθλος κόσμος και οι αθλούμενοι της περιοχής σύντομα θα χρησιμοποιούν αθλητικές υποδομές ευρωπαϊκού επιπέδου».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου