Thursday, 25 April, 2024

Έφη Αχτσιόγλου, στα Γιαννιτσά: “Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή”

Εκδήλωση για την οικονομία πραγματοποίησε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου στην Πλατεία Αν. Παπανδρέου (Πολύκεντρο), στα Γιαννιτσά,

με ομιλήτριες τις βουλευτίνες του κόμματος και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχη Οικονομικών και Θεοδώρα Τζάκρη, αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών.

«Δεν βγαίνει ο μήνας»

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι «βαρύς» από κάθε άποψη. Τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις αφήνουν πίσω τους απλήρωτους λογαριασμούς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατακτά ακόμη μια αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη, με την ακρίβεια να μην είναι εισαγόμενη, αλλά αποκλειστικά δική του «επιτυχία» όπως σημειώθηκε και από τις δύο ομιλήτριες.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας, Γιώργος Σγορούδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τις δύο ομιλήτριες, υποστήριξε πως: «Η ακρίβεια έχει ονοματεπώνυμο: Μητσοτάκης ΑΕ».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Όσο το δυνατόν γρηγορότερα φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο γρηγορότερα θα επανέλθει η κοινωνία σε φυσιολογικούς ρυθμούς»

Η κα Τζάκρη στην εισήγησή της, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως: Τα χάσαμε όλα, Πανεπιστημιακά τμήματα, δομές υγείας, όπως παράδειγμα το κτίριο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ (σσ το Πολύκεντρο) που επί κυβέρνησης μας, θα γινόταν Μονάδα Υγείας ΤΟΜΥ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη το «τράβηξε» πίσω…. Μετά την εμπειρία Μητσοτάκη, οι επιχειρηματίες μπορούν να πουν ότι τα βάρη που σήκωσαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα έπαιρναν πίσω, με επιστροφές φόρων, ενώ τώρα υπάρχει μόνο υπερφορολόγηση.Η σημερινή κυβέρνηση εξυπηρετεί μόνο τους λίγους και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Έχουμε τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Ευρώπη.

4,8 από τον Νοέμβριο με ένα ράλι ακρίβειας που οι κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτα για να το ελέγξουν.

Μέσα από τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθαν ουρανοκατέβατα κέρδη που δεν γνωρίζουμε καν ποσά είναι… 1,5 δις ήταν το προηγούμενο εξάμηνο και δεν ξέρουμε μέχρι σήμερα. Έδωσε 300 εκατ. ευρώ πίσω στη ΔΕΗ και πάλι θα τα πληρώσουν οι πολίτες!Μίλησαν για δήθεν αναστολή της ρήτρας, αλλά εξομοιώνεται με τα τιμολόγια του ρεύματος.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για την επόμενη μέρα των πολιτών και να αναφέρω για τους αγρότες που και εδώ έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία, με το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα να έχει πάει στον Θεό και τα μέτρα που ελήφθησαν είναι μόνο επικοινωνιακά.

Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να καταλάβει την αύξηση στα αγαθά πρώτης ανάγκης η στα καύσιμα, κλπ., ζώντας μέσα στην προστατευτική του γυάλα… καλύπτοντας την αισχροκέρδεια στο χώρο της ενέργειας.

Έφη Αχτσιόγλου: Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή

Η κα Αχτσιόγλου, ξεκίνησε την ομιλία της, λέγοντας πως «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα» για τη δικαστική απόφαση για τον Λιγνάδη, σημειώνοντας πως ένας βιαστής είναι έξω…

«Το καθεστώς του ίδιου του Μητσοτάκη επέλεξε να μπει διευθυντής του εθνικού θεάτρου και… τα ΜΜΕ στην αρχή της υπόθεσης έλεγαν πως… κατηγορείται για το τίποτα!

Αυτά είναι ζητήματα τα πολιτικής ηθικής. Αυτή η διαπλεκόμενη κατάσταση έχει φέρει μια σήψη στην πολιτική ζωή του τόπου» τόνισε.Για την οικονομία, έδωσε στοιχεία του τελευταίου διαστήματος, που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση: Έχουμε τους χειρότερους δείκτες στην πανδημία.

Ο προϋπολογισμός οδηγείται και φέτος σε πρωτογενές έλλειμμα ρεκόρ που θα χτυπήσει τα 14 δισ. ευρώ.

Έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό (12%) στην Ευρώπη, όταν ο μέσος όρος είναι στο 8%.

Έχουμε την χειρότερη σχέση μεταξύ κόστους ζωής και μισθών… καρτέλ και αισχροκέρδεια… 

Οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους για λίγες χιλιάδες ευρώ από δάνεια και  βιώνουμε την μεγαλύτερη στεγαστική κρίση από ποτέ. Η Τουρκία βαπτίζει όλο το Αιγαίο ως «Turkaegean» συνεχίζοντας τις εναέριες παραβιάσεις Μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έτοιμη να κλείσει.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει πολιτική ευθύνη η οποία είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης στρατηγικής εξυπηρέτησης οικονομικών ολιγοπωλιακών συμφερόντων, που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε η πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή.Πλαφόν στα καύσιμα, επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, μείωση του ΦΚ σε καύσιμα και μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας με προσλήψεις προσωπικού, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και επαναφορά 13ης σύνταξης με αποκατάσταση της αδικίας σχετικά με τα αναδρομικά, είναι οι προτάσεις και η τήρηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η ΝΔ αρνείται τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα», κάτι που «είναι δημοσιονομικά εφικτό, ενώ υπάρχει ρήτρα διαφυγής και για το 2023», όμως την ίδια στιγμή, «κάνει επιλογές που ευνοούν ελαχίστους», όπως «η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με κόστος 1,5 δισ. τον χρόνο μεσοσταθμικά, η μείωση φορολογίας μερισμάτων και συγκέντρωσης κεφαλαίου».

«Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος»

Παράλληλα, δήλωσε, ότι «την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αυξήθηκαν οι λογαριασμοί ρεύματος ούτε ένα ευρώ» και τούτο συνέβη, όπως είπε, «διότι η ΔΕΗ λειτουργούσε με δημόσιο έλεγχο», αντιθέτως, «ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ και ουσιαστικά, την ώρα της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης, άφησε τους πολίτες απροστάτευτους».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου