Friday, 19 April, 2024

«Έχουμε πόλεμο με τον κορονοϊό» δηλώνει γιατρός του Νοσοκομείου Έδεσσας

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, τα Νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, θα διακόψουν τη λειτουργία κατά 80%

στα τακτικά χειρουργεία, και κατά 50% στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, λόγω μέτρων κατά του κορονοϊού.

Τα ίδια θα ισχύσουν και για τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, που ανήκουν στην 3η ΥΠΕ.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες, ότι από αύριο και για τις επόμενες 15 μέρες, θα κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία, ενώ  θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Το μέτρο αυτό κρίνεται αναγκαίο, καθώς η Δημόσια υγεία, έχει φτάσει στα όρια της. Παράδειγμα, στην Έδεσσα, από σήμερα, λειτουργεί κλινική κορονοϊού, στο υπόγειο του Νοσοκομείου, όπου παλαιότερα βρισκόταν η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Η κλινική έχει 10 κλίνες, και στην πρώτη μέρα έχει ήδη 7 θετικούς ασθενείς, εμπύρετους! Αν υπάρχουν περιπτώσεις, όπου χρειάζεται διασωλήνωση, τότε τα περιστατικά δεν θα μεταφέρονται πλέον στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της, αλλά σε άλλα Νοσοκομεία, όπως αυτά της Βέροιας και της Κατερίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κλινική covid υπάρχει και στα Γιαννιτσά με 10 κλίνες και με δυνατότητα επέκτασης άλλων 8 κλινών .

Στο μεταξύ, τέσσερις νοσηλεύτριες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Έδεσσα, έχουν βρεθεί θετικές στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να αναπληρωθούν από ισάριθμες άλλων κλινικών.

Ωστόσο, αυτό δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού. Χαρακτηριστικό της όλης εξέλιξης που υπάρχει, είναι αυτό που μας είπε γιατρός του Νοσοκομείου Έδεσσας: «Έχουμε πόλεμο και πρέπει να βγούμε νικητές».

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου