Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ήρθαν τα πρώτα χιόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας!

Το πρώτο χιόνι έπεσε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, ενώ αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία στο βουνό και σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, είναι 0 βαθμοί Κελσίου.
Η χιονόπτωση ξεκίνησε από τις 12:30 το βράδυ και σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο.
Αυτή τη στιγμή (10.45 το πρωί) η περιοχή έχει καλυφθεί με 12 πόντους χιόνι. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης για να είναι όλα έτοιμα… και αναμένεται να δοθεί το σήμα της εκκίνησης!Να αναφέρουμε σχετικά με αυτό το ζήτημα, πώς ιδιαίτερη μνεία για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, σχετικά με τη λειτουργία ή μη του χιονοδρομικού Κέντρου.
Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης, από την πλευρά της ΕΤΑΔ, ακόμα και στο ζήτημα της συνεργασίας των υπηρεσιών, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Έδεσσα και στην Αλμωπία.
Ακόμα και στη λογική των προθέσεων, σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του Χιονοδρομικού σε ιδιώτη επενδυτή.
Ακόμη, ο κ. Γιάννου, ενημέρωσε το Σώμα ότι οι Δήμοι Αλμωπίας και Έδεσσας, κάνουν έργα στο δρόμο Κερασιάς-Χιονοδρομικού, προκειμένου να γίνει και από εκεί βατή η πρόσβαση.
Συμπλήρωσε τέλος, ότι αναμένει περισσότερη συνεργασία με την ΕΤΑΔ και την Περιφέρεια, ακόμα και σε ότι αφορά τον εκχιονισμό των δρόμων, καθώς ο Δήμος Έδεσσας δίνει κάθε χρόνο περίπου 40.000 ευρώ, για να είναι καθαρό το δίκτυο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος-Χιονοδρομικό.
Αξίζει να τονιστεί τέλος, ότι σε πρόσφατη ενημέρωση του βουλευτή Διονύση Σταμενίτη, ανέφερε πως στις 28 Οκτωβρίου ανοίγει το σαλέ.

*photo από τις σχετικές εργασίες των πρ. ημερών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου