Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αίτημα για απαλλαγή Δημοτικών Τελών, από την Παράταξη “Πέλλα Μπροστά”

Αίτημα της Δημοτικής Παράταξης “Πέλλα Μπροστά” προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας Ζ. Σπαθόπουλο
Κύριε Πρόεδρε,
Με την επιβολή των μέτρων για την πρόληψη από τον κοροναϊο εκατοντάδες επιχειρήσεις στο Δήμο μας έχουν πληγεί από αυτά. Συγκεκριμένα κάποιες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει συνολικά τη δραστηριότητά τους, ενώ κάποιες άλλες παρόλο που μένουν ανοικτές έχουν δει τις εισπράξεις τους να έχουν υποστεί κατακόρυφη πτώση.
Σε αυτή την έκτακτη και σοβαρή κατάσταση θα πρέπει ως Δήμος να συνδράμουν ώστε να μην οδηγηθούν στο οριστικό λουκέτο όλες αυτές οι επιχειρήσεις.
Για το λόγο (και προκειμένου να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις αυτές έμπρακτα), προτείνουμε να εισαχθεί άμεσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (που επιθυμούμε να γίνει με τηλεδιάσκεψη) η ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ για δύο μήνες (και για όσο ακόμα χρειαστεί) των καταστημάτων εστίασης και των υπολοίπων επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστά όλη αυτή την περίοδο από τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και από τα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού.
Πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πέλλα Μπροστά”
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Επίσης, ο Συνδυασμός της Δημοτικής Παράταξης “Πέλλα Μπροστά” αναφέρει τους λόγους της αποχής από το δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020:
Με την παρούσα ανάρτηση θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του δήμου Πέλλας ότι προχωρήσαμε στην αποχή από το δημοτικό συμβούλιο της 24ης Μαρτίου 2020 το οποίο η διοίκηση του δήμου ήθελε να πραγματοποιήσει δια περιφοράς. Η θέση μας ήταν, ότι τόσο σημαντικά θέματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται στο «πόδι» και χωρίς να υπάρχει ένας δημοκρατικός διάλογος. Μπορεί οι κείμενες διατάξεις να προβλέπουν τη συνεδρίαση δια περιφοράς, προβλέπουν όμως και τη συνεδρίαση μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων (https://epresence.gov.gr) όπου δημιουργήθηκε από το ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη αναγκών διεξαγωγής συνεδριάσεων. Τη διεξαγωγή τέτοιας συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης προτείναμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου