Saturday, 20 April, 2024

Αγιασμός ανά τάξη και μοιρασμένα διαλείμματα

Η Υπουργός Παιδείας είπε οτι θα πραγματοποιηθεί αγιασμός την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων. Η ίδια ωστόσο σημείωσε

ότι θα γίνει ανά τάξη σε συνεννόηση του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα διεξαχθεί ο αγιασμός στις εκπαιδευτικές μονάδες που θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, παρείχε η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα προφύλαξης.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, η υπουργός αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και τόνισε πως είναι εντυπωσιακή η προσαρμοστικότητα των παιδιών, συμπληρώνοντας πως «είναι αυτονόητο ως μέτρο προστασίας όπως η χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο».
Ακόμη, η υπουργός εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί ο αγιασμός στα σχολεία.
Πιο συγκεκριμένα, η κα Κεραμέως επεσήμανε πως θα γίνεται ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.
Παράλληλα, η υπουργός ενθάρρυνε τους γονείς να πάνε τα παιδιά στο ολοήμερο, ώστε να περιοριστεί η επαφή με παππούδες και γιαγιάδες, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η εκ περιτροπής διδασκαλία, εφαρμόστηκε, όμως πλέον οι μελέτες δείχνουν ότι όλη αυτή η αναστάτωση στη διαδικασία μπορεί να επιφέρει πιο επικίνδυνες συνέπειες.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν την εκ περιτροπής διδασκαλία, αλλά ενισχύουν τα μέτρα προστασίας, κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου