Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αγιασμός δωρεάν Φροντιστηριακών μαθημάτων του Ιερού Ναού

Την Τετάρτη 14/9 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

agiasmos2

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιότατος εξήρε την σπουδαιότητα του έργου που επιτελείται, την εθελοντική προσφορά των διδασκόντων σε αυτό εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και την υποδειγματική λειτουργία του με την ευθύνη των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της ενορίας, τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη. Προέτρεψε επίσης του μαθητές να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται με συνέπεια. Κατόπιν Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, υπεύθυνος για την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, παρουσίασε με συντομία το έργο που επιτελείται και ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την στήριξη του έργου αυτού καθώς και όλους τους συντελεστές της εύρυθμης λειτουργίας του: εκπαιδευτικούς και στελέχη της ενορίας. Τόνισε επίσης ότι πρωταρχικός σκοπός αυτού του έργου δεν είναι απλά και μόνο η προσφορά μόρφωσης αλλά και η πνευματική καλλιέργεια και η ευλογία που πηγάζει από τον λόγο του Θεού και την Εκκλησία.

agiasmos3

Τέλος, ο Σεβασμιότατος συνεχάρη και επέδωσε αναμνηστικά στους 17 επιτυχόντες σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μαθητές του Φροντιστηρίου.

iohl

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί από το 2008. Προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία-φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά ή οικογενειακά προβλήματα και επιλέγονται βάσει αυστηρών κριτηρίων. Τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ενοριακού κέντρου και όλα τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τον Ιερό Ναό. Για το σχολικό έτος 2016-17 οι εγγραφές έφθασαν τις 370, ενώ 75 εκπαιδευτικοί προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για 85 τμήματα και περισσότερες από 180 ώρες διδασκαλίας.

Αγιασμός δωρεάν Φροντιστηριακών μαθημάτων του Ιερού Ναού

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου