Friday, 29 March, 2024

Αγιασμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε

ο Αγιασμός έναρξης των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το νέο σχολικό έτος.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Αρχιμ.Στέφανος Δέβρελης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ και μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του. Παράλληλα επαίνεσε τους καθηγητές για την ανιδιοτελή προσφορά τους, τους μαθητές για την συμμετοχή και την προσπάθεια αλλά και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη στην Εκκλησία. Τέλος βράβευσε με αναμνηστικά δώρα τους 15 μαθητές που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Ιατρική, Οικονομικά, Παιδαγωγικό, Γεωπονία, Φυσικό κ.ά.).


Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας Ιορδανης Τζαμτζής, ο οποίος και τιμήθηκε από την ενορία για την προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην ανακαίνιση του αύλειου χώρου του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού. Στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που επιτελεί η ενορία και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Παρόντες ακόμη ήταν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε την σημαντική προσφορά της ενορίας του Αγίου Γεωργίου αλλά και της Εκκλησίας στην πόλη των Γιαννιτσών, όπως και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ Αθανάσιος Επιτροπάκης.
Εκ μέρους των μαθητών χαιρετισμό απηύθυνε η Αννέτα Αρετάκη, η οποία ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους υπευθύνους του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για την στήριξη που τους δόθηκε και ευχήθηκε με την σειρά της στους νέους μαθητές καλή χρονιά με επιτυχία στους στόχους τους.


Την εκδήλωση έκλεισε ο Προϊστάμενος του ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε στο πρόσωπο, του Πρωτοσυγκέλλου τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την πατρική του αγάπη, την ευλογία και την στήριξη που πάντοτε παρέχει σε όλες τις δομές και τις δραστηριότητες του Πνευματικού Κέντρου ¨Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης¨. Επιπροσθέτως επισήμανε πως στα 13 συνεχόμενα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, έχουν εισαχθεί περισσότεροι από 200 μαθητές στα Πανεπιστήμια. Αυτήν την χρονιά θα λειτουργήσουν 81 τμήματα για περισσότερες από 112 ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως. Ευχαρίστησε δε εκ βαθέων όλους όσους προσφέρουν, κοπιάζουν και εργάζονται σε όλες τις δομές και τις δραστηριότητες της ενορίας, τους μαθητές και τους γονείς τους, ευχόμενος μια ευλογημένη και υγιή κατά Θεόν χρονιά με επιτυχίες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους καθηγητές, οι οποίοι αποτελούν ύψιστο παράδειγμα προσφοράς και θυσίας καθώς επί σειρά ετών προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους αποτελώντας πρότυπο για τα νέα παιδιά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου