Thursday, 25 April, 2024

Αγνοήθηκε για άλλη μία φορά ο Νομός Πέλλας, στον ανασχηματισμό

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό είχε την μετακίνηση

τριών Υπουργών σε άλλα Υπουργεία και την έλευση νέων υφυπουργών, κυρίως από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
Όσον αφορά τώρα τον Νομό Πέλλας, αυτός αγνοήθηκε και πάλι και μάλιστα επιδεικτικά, παρόλο το πρόσφατο πέρασμα του Πρωθυπουργού από Έδεσσα και Γιαννιτσά και να μην ξεχάσουμε-ο ίδιος μάλλον το λησμόνησε- το “πέρασμα” ακριβώς δύο ημέρες προ των εκλογών από τα Γιαννιτσά.
Η ΝΔ, που πήρε ένα υψηλό ποσοστό ψήφων από την Πέλλα, τον μοναδικό που έχει κάνει μέχρι σήμερα Υπουργό (Αγροτικής Ανάπτυξης) είναι τον σημερινό βουλευτή Γιώργο Καρασμάνη. Ο Διονύσης Σταμενίτης βουλευτής από το 2012-εκτός μίας θητείας- και μέλος της ΠΕ του κόμματος, θα ήταν μία επιλογή είτε ο Λάκης Βασιλειάδης, που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα, δεν ετέθησαν καν στο σχέδιο… 
Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει “μάτια” για την Πέλλα!
Η επιλογή του Μάκη Βορίδη για το Υπουργείο Εσωτερικών δείχνει πως αξιοποιείται ένα στέλεχος, που έχει συγκεκριμένες απόψεις για την ιδεολογική αντιπαράθεση. Με άλλα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι θέλει να κάνει πράξη αυτό που είχε πει ο Μάκης Βορίδης, πως πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της.
Όσο για την επιλογή “άσχετων” πολιτικών σε κρίσιμα υπουργεία, όπως η Βούλτεψη ως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλων… πρέπει να δείξουν άμεσα, αν μπορούν και έχουν ικανότητες, ειδάλλως οι πρόωρες εκλογές θα είναι δεδομένες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου