Saturday, 20 April, 2024

Αναβολή και… παράταση στο ΔΣ Έδεσσας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2016 με μοναδικό θέμα την ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης για το μεταναστευτικό –  προσφυγικό ζήτημα, δεν έβγαλε αποτέλεσμα

Με την έναρξη το λόγο πήρε ο δήμαρχος Δ. Γιάννου ο οποίος σχολίασε το γεγονός ότι πολλοί δήμοι πιάστηκαν στον ύπνο από την κυβέρνηση και σίγουρα: «Οι προτάσεις δεν παίρνονται έτσι».

dsedessa

Το ζήτημα όπως υποστήριξε δεν είναι αν χρηματοδοτούνται ή θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά «Ποιο είναι το μέγεθος που μπορούν να ανταποκριθούν οι δήμοι και πρώτο έρχεται το αν μπορεί να βρεθεί χώρος ικανός να εξυπηρετεί και να μη δημιουργούνται προβλήματα και αν μπορεί η τοπική κοινωνία μπορεί να το αντέξει… Να γίνει συζήτηση και όλοι μαζί να βρούμε σωστούς χώρους…» είπε μεταξύ άλλων στην εισήγηση του ο κ. Γιάννου.

kosmos

Το παρόν έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Ζέρζης ο οποίος τόνισε πως: «Το χαρακτηριστικό της κυβέρνησης είναι ο αιφνιδιασμός. Όπως συνέβη με άλλους δήμους. Τώρα ξεπεράστηκαν αυτά και γίνονται συζητήσεις. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Δεν είναι απίθανο να δουν και για δεύτερο χώρο στο νομό» είπε ενώ ισχυρίστηκε ότι: «Η Π.Κ. Μακεδονίας σηκώνει το μεγάλο βάρος ενώ το οικονομικό θα μπει ως τυράκι… Θα πρέπει να μπουν προϋποθέσεις γιατί δύσκολα θα το αποφύγουμε, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Ο Μ. Φουνταλής έριξε τα πυρά του στις εκάστοτε κυβερνήσεις και ευθύνες στις ΗΠΑ και την ΕΕ. «Ποιος βομβάρδισε; Ποιος τους ανάγκασε να φύγουν από τα σπίτια τους; όλοι χύνουν δάκρυ, αλλά δεν λένε ποιοι φταίνε…» είπε μεταξύ άλλων.

somata

Ο βουλευτής Γ. Σηφάκης που βρέθηκε στη συνεδρίαση δήλωσε ότι: «Με τη λογική ενάντια στην ευρωπαϊκή συνοχή θα δούμε πράγματα ακόμη χειρότερα» Για τη Σύνοδο ανέφερε πως: «Πετύχαμε συμφωνία… Και οι ροές θα μειωθούν…» σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη στην κατάσταση και είναι θετική η κίνηση της δημοτικής αρχής που προνόησε για το συμβούλιο…».

sifakis

Ο Ι. Σόντρας είπε ότι υπάρχει διόγκωση του θέματος: «Και ο κ. Σηφάκης δηλαδή λέει ότι προτείνονται χώροι. Ο δήμος έχει δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του και άλλες φορές. Οι χώροι δεν έχουν μεγάλη φέρουσα ικανότητα, είναι περιορισμένοι στον δήμο, όμως Χρειάζεται συντονισμένοι να το δούμε… Να δημιουργηθεί μία μόνιμη δομή».

sontras

Απόψεις κατατέθηκαν και από τις άλλες παρατάξεις και από ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας που έδωσαν το παρόν στο συμβούλιο, χωρίς όμως να καταλήξουν σε κάποιο χώρο που θα μπορούσε να δοθεί για επικείμενη άφιξη μεταναστών, οπότε αναβλήθηκε η όποια απόφαση για επόμενη συνεδρίαση.

Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση.

Αναβολή και… παράταση στο ΔΣ Έδεσσας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου