Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοίνωση της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ για την πανδημία στην Πέλλα

Ανακοίνωση της Τομ.Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ για την πανδημία στην Πέλλα

Με αφορμή την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την ένταξη της Π.Ε. Πέλλας στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), κρούουμε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες όπου η κατάσταση στο νομό ήταν τραγική, με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς. Από ότι φαίνεται και από τα στοιχεία (315 ενεργά κρούσματα) και την κατάσταση στα νοσοκομεία (40 νοσηλευόμενοι, 7 στη ΜΕΘ στα Γιαννιτσά και 12 νοσηλευόμενοι στην Έδεσσα), βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά να ξαναζήσουμε τις εφιαλτικές στιγμές του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.
Γίνεται φανερό ότι η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες μιας και δεν προχώρησε σε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης των 2 νοσοκομείων και της ΠΦΥ του νομού, αγνοώντας τις εκκλήσεις των γιατρών, νοσηλευτών και των υπόλοιπων μαζικών φορέων για άμεσες μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, για κάλυψη των υλικοτεχνικών υποδομών και για μαζικά τεστ σε εργασιακούς χώρους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
Οι δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη περί «ατομικής ευθύνης» και ότι μέσω των selftestθα αποκρουστεί το τρίτο κύμα, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νομού που καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν ακριβά τις αντιλαϊκές επιλογές της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία και κινητές μονάδες Υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα, αλλά και να δίνουν οδηγίες ανάλογα μ’ αυτό, πετάει ξανά το μπαλάκι στο λαό και στην “ατομική του ευθύνη”. Η αντιμετώπιση όμως της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κρατική επιδημιολογική καταγραφή και επίβλεψη.
Η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην αποδεχτεί την υπάρχουσα κατάσταση και αναδεικνύει την ανάγκη της κλιμάκωσης της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων.Τονίζουμε ότι δεν μπορεί σε μια περιοχή όπου, πέρα από τους μεγάλους εργασιακούς χώρους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και τα εργοστάσια μεταποίησης όπου θα δουλέψουν χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι, να μη λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις διεκδικήσεις των συνδικάτων. Δεν πρέπει η Πέλλα για άλλη μια φορά να μετατραπεί σε μία υγειονομική βόμβα.Γι’ αυτό η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, χωρίς φόβο μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικά οργανωμένο και ταξικό αγώνα, απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, όπως επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, μέτρα στους χώρους δουλειάς.
Μόνο συλλογικά μπορούμε να αντιπαλέψουμε τις εγκληματικές πολιτικές ενός συστήματος που συνθλίβει ανθρώπους για το κέρδος. Και η ατομική ευθύνη για συμμετοχή στον μαζικό αγώνα, η ευθύνη να διαλέξουμε πλευρά στην καθημερινή ταξική πάλη, μεγαλώνει όσο επιδεινώνεται η κατάσταση μπροστά στα μάτια μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου