Saturday, 20 April, 2024

Αναπτυξιακή Πέλλας: Υπογραφή Συμβάσεων Έργων 2 εκατ. ευρώ, για τους δήμους του Νομού

Στα πλαίσια του Μέτρου 19: «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (LLD/ LEADER) του προγράμματος

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020, για παρεμβάσεις έργων δημοσίου χαρακτήρα στην ΠΕ Πέλλας της ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.»-ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)»υπεγράφησαν έξι συμβάσεις έργων μεταξύ της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.και των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, υπεγράφησαν οι εξής συμβάσεις συνολικού προϋπ. 1.972.328,58€.


ΔήμοςΈδεσσας:«Αποκατάσταση και Επανάχρηση κτηρίων πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος Παλαιού Αγίου Αθανάσιου Δήμου Έδεσσας» συν. πρ. 590.000,00€.
Δήμος Πέλλας:«Αποπεράτωση αποδυτηρίων σταδίου Αραβησσού» συν. προϋπ 140.404,82€.
Δήμος Σκύδρας:
•«Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δ.Κ. Σκύδρας Τ.Κ. Μαυροβουνίου και οικισμού Σανδαλίου Δήμου Σκύδρας» συνολικού προϋπολογισμού 275.000,00€ και
•«Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Τ.Κ. Καλής Δάφνης Προφ. Ηλία Δήμου Σκύδρας» συνολικού προϋπολογισμού 287.000,00€.


Δήμος Αλμωπίας:
•«Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Άνω Γαρεφείου Δήμου Αλμωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 225.000,00€ και
•«Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων με τη διαμόρφωση παιδικών χαρών, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Δήμου Αλμωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 454.923,76€.
Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας και Συντονιστής του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Ιορδάνης Κιοσέογλου, αφού καλωσόρισε τους Δημάρχους και των τεσσάρων Δήμων της ΠΕ Πέλλας, (κ.κ Δ. Γιάννου, Γ. Στάμκο, Χ. Μπάτση και Κ. Ιγνατιάδου) ευχήθηκε ομαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική συνεργασία για την ολοκλήρωση των συμβατικών τους δεσμεύσεων.

Τις έξι συμβάσεις με τους τέσσερις της Π.Ε. Πέλλας υπέγραψε για την Αναπτυξιακή Πέλλας-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ Α.Ε.), ο κ. Γιάννου, Πρόεδρος της Ε.Δ.Π.L και του Δ.Σ., ο οποίος αφού ευχήθηκε, δύναμη, ευημερία και πρόοδο για επιτυχή ολοκλήρωση και ανάπτυξη, ανέφερε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειές όλων.
Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό έργο της ΑΝ.ΠΕ.Α.Ε. και αφού τόνισε την μεγάλη σημασία του Τοπικού Προγράμματος CLLD/ LEADER δήλωσε ότι οι δράσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πέλλας, τη φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά, την ανάδειξη και προβολή του τοπικού πολιτισμού με τη συμμετοχή των δραστήριων Ο.Τ.Α. της περιοχής μας ώστε να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν.
Η Αναπτυξιακή Πέλλας αποτέλεσε πρότυπο αναπτυξιακής εταιρίας και ξεχώρισε πολλές φορές στις αξιολογήσεις για τα αποτελέσματα και την ποιότητα του έργου της. Το περιβάλλον των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι έντονα ανταγωνιστικό και, παρά τις δυσκολίες, η Αναπτυξιακή Πέλλας διακρίθηκε για την στρατηγική επιλογή των εταίρων της, την αρτιότητα στην οργάνωση και τον συντονισμό των έργων που διαχειρίστηκε και κυρίως τα αποτελέσματά της. Μέριμνα των στελεχών είναι, τα υλοποιούμενα έργα να καλύπτουν πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, καθώς και να συμβάλλουν στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι της Πέλλας. Κάθε ευρώ να «πιάσει τόπο» και να εξασφαλίσει καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον.
Η Αναπτυξιακή Πέλλας ως μια από τις έξι πρώτες ιδρυτικές Αναπτυξιακές στην Ελλάδα, εναρμονίστηκε πλήρως με τις συντεταγμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασπάσθηκε την ελκυστικότητα υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και σταθεροποιήθηκε στις πρώτες θέσεις αξιολόγησης από τους αρμόδιους μηχανισμούς υποστήριξης και ελέγχου.
Θέτοντας ως προτεραιότητα την συμβολή στην προώθηση της ολοκληρωμένης τουριστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής, η Αναπτυξιακή Πέλλας συμβάλλει στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Πέλλας.
Στηρίζοντας τους θεσμούς που έχουν την δυναμική να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στηρίζουμε τον Νομό μας.
Για την ΑΝ.ΠΕ.A.Α.E. Ο.Τ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Δ.Π.L & Δ.Σ.
ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου