Thursday, 28 March, 2024

Ανατροπή στην υπόθεση της Ιωάννας Δημητριάδου από τα Άθυρα Πέλλας: Δεν ήταν η οδηγός στο μοιραίο τροχαίο

Έξι χρόνια μετά τον χαμό της 21χρονης χορεύτριας Ιωάννας Δημητριάδου, που καταγόταν από τα Άθυρα Πέλλας, σε τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική

η επιμονή της οικογένειάς της, που πάλευε όλα αυτά τα χρόνια να αποδείξει ότι η νεαρή καλλονή δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού, οδήγησε στη λύση του «μυστηρίου».
Η απόφαση του δικαστηρίου, πριν από λίγες μέρες, ήταν ομόφωνη, δικαιώνοντας τους γονείς αλλά και την ψυχή της Ιωάννας, σε μια υπόθεση που θυμίζει αυτή του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.
Η μητέρα της άτυχης κοπέλας, που ήταν γνωστή στον καλλιτεχνικό χώρο με το όνομα Ίων, παρά τον πόνο της, δεν κρύβει την ανακούφισή της. «Αυτό που αναζητούσαμε από την αρχή ήταν η αλήθεια. Τόσο εγώ όσο και ο πατέρας της δεν πιστέψαμε ότι οδηγούσε το παιδί μας το αυτοκίνητο. Η Ιωάννα δεν είχε δίπλωμα, ούτε καν οδηγική εμπειρία. Παρά τις κατηγορίες και τις συκοφαντίες που δεχτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά του συντρόφου της, που βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου εκείνη τη μέρα, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η δικαίωση ήρθε μέσα από την απόφαση του δικαστηρίου», λέει στο iefimerida.gr η Πόπη Δημητριάδου.


«Όλα έγιναν για το χρήμα», καταγγέλλει η οικογένεια της Ιωάννας
Όπως αναφέρει η μητέρα της νεαρής χορεύτριας και μοντέλου, μέσα από την εξονυχιστική διερεύνηση όλων των στοιχείων της υπόθεσης, με τη συνδρομή επιστημόνων και τις άοκνες προσπάθειες του δικηγόρου της οικογένειας η αλήθεια ήρθε στο φως. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από τον χαμό ενός παιδιού. Ο πόνος αυτός έκανε πιο έντονη την ανάγκη μας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Η άλλη πλευρά, αυτή του συντρόφου της κόρης μου, είχε έναν και μοναδικό σκοπό. Τις αποζημιώσεις και τα χρήματα. Στην αρχή δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι ο σύντροφός της μετά το τραγικό συμβάν στη Χαλκιδική και ενώ έχει χαθεί η Ιωάννα θα την κατηγορούσε με χυδαιότητες και ψέματα. Θα προσπαθούσε να επωφεληθεί από τον χαμό της. Αποδείξαμε όμως ότι αυτός ήταν ο οδηγός και μάλιστα οδηγούσε υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει χρήματα από την ασφάλεια», σημειώνει η μητέρα της άτυχης κοπέλας.
Η απιστία, η παράβαση καθήκοντος και οι ψευδομάρτυρες στην υπόθεση
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Δημητριάδη, Στέλιο Σούρλα, στην υπόθεση έγιναν πολλά λάθη, εσκεμμένα ή μη. «Ο αστυνομικός που προχώρησε στην έκθεση αυτοψίας εξέφρασε κρίση χωρίς στοιχεία ενώ δεν έπρεπε, έχοντας παράλληλα απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους χαροκαμένους γονείς και έγραψε αυθαίρετα ότι η Ιωάννα ήταν στη θέση του οδηγού.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Στέλιος Σούρλας
Στον προηγούμενο δικηγόρο της οικογένειας Δημητριάδη υπεβλήθη μήνυση από τους γονείς της Ίων για απιστία. Από μία σταγόνα αίματος που βρέθηκε πάνω στο τιμόνι κάποιοι έσπευσαν να βγάλουν λάθος συμπεράσματα», σχολιάζει ο κ. Σούρλας, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει την υπόθεση.
«Δυόμισι χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα, ο οδηγός του απέναντι αυτοκινήτου κατέθεσε ότι στη θέση του συνοδηγού καθόταν μια κοπέλα με κοντό, ξανθό μαλλί. Ιατροδικαστικά αποδείχθηκε, από τη μελέτη των τραυμάτων της, ότι η κοπέλα ήταν συνοδηγός. Ήταν ένα πολύ δύσκολο δικαστήριο με 17 μάρτυρες, όπου οι ψευδείς ισχυρισμοί κατέπεσαν και αναδείχθηκαν ταυτόχρονα οι αντιφάσεις των ψευδομαρτύρων.
Μετά από όλα αυτά προχωρήσαμε στην κατάθεση τριών μηνύσεων για απιστία και παράβαση καθήκοντος στον αστυνομικό που έκανε την έκθεση αυτοψίας και στους μάρτυρες του αντιδίκου», καταλήγει ο κ. Σούρλας.
Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου