Thursday, 18 April, 2024

Ανοιχτά… όλα για τον αγιασμό στα σχολεία – Τρία από τα 46 κρούσματα σε μαθητές

Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο, για το αν θα ανοίξουν τελικά ή όχι τα σχολεία του Νομού Πέλλας τη Δευτέρα.

Χτες οι τέσσερις Δήμαρχοι του Νομού, εκτιμώντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην περιοχή, αποφάσισαν από κοινού να αναστείλουν το άνοιγμα των σχολείων, για ένα τριήμερο.
Αυτό όμως, που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη και οργή στην τοπική κοινωνία, ήταν η ανακοίνωση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, που έλεγε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα και πως μόνο το Υπουργείο είναι υπεύθυνο να λαμβάνει αυτού του είδους τις αποφάσεις και όχι οι Δήμαρχοι.
Μετά από αυτό, αλλά και την “καταγγελία” από Δήμαρχο του Νομού, ότι ο Περιφερειακός διευθυντής της Αποκεντρωμένης διοίκησης, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με την απόφαση των τεσσάρων Δημάρχων, σε σημείο που μπορεί να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος, σήμερα το απόγευμα, έγινε στη Σκύδρα, νέα σύσκεψη για το θέμα. *δείτε εδώ
Στη διάρκεια της, όπως έγινε γνωστό, ενημέρωσαν τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικακο, για τα όσα συμβαίνουν στην Πέλλα, τονίζοντας ότι εμμένουν και οι τέσσερις στην αρχική τους απόφαση.
Εκτός των άλλων, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα 46 σημερινά κρούσματα στην Πέλλα, εκ των οποίων τα τρία, αφορούν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Πέλλας!
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, ο Υπουργός τους έδωσε απόλυτο δίκαιο, λέγοντας μάλιστα ότι το θέμα πρέπει να το δούνε από κοινού, τόσο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, καθώς εκτός από την Πέλλα, σήμερα προέκυψε η παρέμβαση της ηγεσίας του υπ, Εσωτερικών και για  την απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.
Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορονοϊού, όμως διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

Με άλλα λόγια, ότι είναι να γίνει θα γίνει αύριο…
Ορθά πάντως, ένας εκ των Δημάρχων μας τόνισε πως: “Η υγεία δεν είναι θέμα νόμων.
Αν ήταν έτσι θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα. Η διαφύλαξη της θέλει ψυχή και καρδιά”. Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου