Thursday, 25 April, 2024

Ανοιχτή επιστολή στους Βουλευτές του Νομού Πέλλας για τα αγροτικά θέματα από τον πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

Ανοιχτή επιστολή στους Βουλευτές του Νομού Πέλλας για τα αγροτικά θέματα από τον πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥ.Ν  Δήμου Έδεσσας

            Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) του Δήμου Έδεσσας, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους Βουλευτές του Νομού Πέλλας για τα αγροτικά θέματα:

            ”Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) του Δήμου Έδεσσας, εκπροσωπεί μια μεγάλη μερίδα της τοπικής μας κοινωνίας, που τα τελευταία πέντε χρόνια ακολουθεί μια ανάλογη πορεία δυσκολιών στην καθημερινότητα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

            Ως γνωστό η περιοχή αλλά και ευρύτερα ο Νομός χαρακτηρίζεται από την λεγόμενη δυναμική του στον Πρωτογενή τομέα.

            Και λέμε ”λεγόμενη” καθώς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι εδώ και χρόνια αυτός ο τομέας έχει χάσει την δυναμική που τον διακρίνει.

            Για να γίνουμε πιο σαφείς θα πρέπει να τονίσουμε ότι τόσο παλαιότερα, όσο ακόμα και σήμερα, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη και ενιαία πολιτική που θα προστατεύει τα προϊόντα των παραγωγών και να δίνει αξία στον κόπο και στον μόχθο τους.

            Αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να χαθεί και η οικονομική ρευστότητα στην τοπική αγορά, καθώς το αγροτικό εισόδημα τροφοδοτούσε αποτελεσματικά την δυναμική του εμπορίου.

            Πέρα απ΄όλα αυτά όμως, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, είναι το μέλλον της αγροτικής οικονομίας.

            Κατά την άποψη μας και ενώ θα αναμέναμε μια πραγματική επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας, όλα ξεκινούν από ένα λάθος στόχο.

            Και αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτηρισμό του Έλληνα αγρότη ως ”επιχειρηματία”.

            Και αυτό το λέμε όχι γιατί δεν πρέπει να δούμε και αυτή την παράμετρο στην εργασία, αλλά γιατί θα πρέπει να διαχωρίσουμε ή θα διευκρινήσουμε ότι όλοι δεν είναι το ίδιο.

            Και το κυριότερο δεν τυγχάνει της πλήρους υποστήριξης των υποδομών, που θα έδινε την δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς  να ασχοληθούν κύρια και αποκλειστικά με αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν.

            Τα θέματα που αφορούν τους αγρότες δεν ψηφίστηκαν στα προαπαιτούμενα και αυτό είναι κάτι που αφορά την πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης.

            Κανείς όμως, δεν ξέρει τι θα γίνει στις αμέσως επόμενες μέρες.

            Αυτό που αναμένουμε από εσάς, είναι να δείτε τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν και να τις στηρίξετε, δίνοντας μια μεγάλη ανάσα ζωής στον αγροτικό κόσμο της Πέλλας.

            Διακριτικά και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε εως τώρα, αυτός ο παραγωγικός τομέας που έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, θα μεταβληθούν σε ενα απόμακρο, αντιπαραγωγικό και φορολογικό κατακριτέο σε ότι αφορά την κατάσταση που παέι να διαμορφωθεί.

            Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι ένα θέμα το οποίο γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα και ξεκινά από μία ουσιαστική απόφαση που μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση τόσο στον Έλληνα παραγωγό όσο και στον παραγωγό της Πέλλας, για μια ουσιαστική λειτουργία στον αγροτικό τομέα.

            Στο χέρι σας είναι…”

Με εκτίμηση,

Αντώνης Μπουρδάνης

Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου