Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αντίδραση από τον δήμαρχο Αλμωπίας: Το Κράτος θέλει την κυριότητα των ιαματικών πηγών

Οι ιαματικές πηγές σε όλη την Ελλάδα, θα ανήκουν στο κράτος;
Από ότι φαίνεται, κάτι τέτοιο πάει να γίνει, αν κρίνουμε και από τα όσα μας δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος μόλις γύρισε από την Αθήνα, έχοντας μία σειρά επαφών με υπουργούς, συνοδευόμενος από βουλευτές του Νομού Πέλλας, στα πλαίσια της επίλυσης διαφόρων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή τους.
Η Αλμωπία, που συμμετέχει στον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών, έχοντας τις ιαματικές πηγές Λουτρακίου, είναι η πρώτη περιοχή που αντιδρά πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το κράτος ετοιμάζεται να συστήσει μία Εταιρία εκμετάλλευσης αυτών των πηγών, έχοντας το 80% της συμμετοχής σε αυτή, ενώ το άλλο 20%, θα ανήκει στην ΚΕΔΕ. 
Αυτό αποτέλεσε και την αφορμή για τη συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση, με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. 
Σε αυτήν, ο Δήμαρχος, εξήγησε ότι θεωρεί αδιανόητο αυτό που πάει να γίνει, γιατί πέρα από όλα τα άλλα, η έκταση όπου βρίσκονται οι Ιαματικές Πηγές Λουτρακίου, είναι ιδιόκτητη και ανήκει πρώτα στην Τοπική Κοινότητα και φυσικά στον Δήμο Αλμωπίας. *Υπάρχει πρόβλεψη για προαιρετική (και όχι υποχρεωτική) παραχώρηση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του δικαιώματος διαχείρισης των Ιαματικών Πηγών και των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών… δείτε εδώ τι συζητήθηκε στη συνάντηση 
Όπως μας ανέφερε ο κ. Μπάτσης, δεν δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις από το Υπουργείο και η επόμενη κίνηση ήταν να ενημερωθούν ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κυρίζογλου και ο σημερινός Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου.
Παράλληλα, ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Δήμαρχος Κύθνου, με την παρότρυνση να υπάρχει άμεση αντίδραση από το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο, καθώς όπως προαναφέρθηκε η Αλμωπία ήταν αυτή που αντέδρασε πρώτη.
Τέλος ο κ. Μπάτσης, τόνισε ότι θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, που καταγράφεται ως η επόμενη κίνηση αντίδρασης απέναντι σε αυτό που πάει να γίνει.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα, έγινε συνάντηση με τον υφ. Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.
Συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των στάσεων λεωφορείων όπου είχαμε την δέσμευση της άμεσης έγκρισης των χρημάτων.
Συζητήθηκαν θέματα στήριξης και χρηματοδότησης της επιχείρησης των Λουτρών, αλλά και την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την ΔΕΥΑ Αλμωπίας.
Ο κ. Πέτσας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μάλιστα λύθηκαν κάποια ζητήματα την ίδια ώρα της συζήτησης!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου