Tuesday, 16 April, 2024

Αντώνης Ξυλουργίδης: Συνεχίζουμε θεσμικά και όχι παραπολιτικά!

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο φβ, ο δικηγόρος Αντώνης Ξυλουργίδης: “Είχα την χαρά να συναντήσω μαζί με τον υπ. Δήμαρχο Έδεσσας Γ. Τσεπκεντζή

τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης Αλμωπϊας κκ Ιωήλ, με κύριο θέμα συζήτησης, τον θρησκευτικό τουρισμό και την αξιοποίηση των επισκέψιμων χώρων θεολογικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Έδεσσας. Ο Σεβασμιώτατος μας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι ανάγκες των συμπολιτών βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες ενώ η Μητρόπολη δαπάνησε σχεδόν 1εκ ευρώ τον χρόνο που πέρασε, για την στήριξη κάθε λογής ανάγκης όλων όσων ζήτησαν την συνδρομή της. Συγκεκριμένη αναφορά έγινε και για το Κειμηλιαρχείο, ένα μεγάλο έργο που έχει δρομολογηθεί προσωπικά από τον Σεβασμιώτατο και σκοπό έχει την φιλοξενία εκθεμάτων ιδιαίτερης συμβολικής και θρησκευτικής σημασίας (εικόνων, διαφόρων αντικειμένων, βιβλίων) που διασώζονται μέχρι σήμερα.

Ο Γ. Τσεπκεντζής ανέλυσε το πρόγραμμα του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση», για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή του Δ.Έδεσσας ενώ εξέφρασε την βούληση του, για συγκρότηση ειδικής επιτροπής με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων αλλά και της Εκκλησίας με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές του Δήμου Εδεσσας, που φιλοξενούν μνημεία θεολογικού ενδιαφέροντος. Προσωπικά,πεποίθηση μου είναι ότι η αξία κάθε συνεργασίας μεταξύ θεσμικών προσώπων αφορά την προσφορά στους πολίτες και όχι την εκμετάλλευση του αισθήματος των πιστών.Οι εποχές αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου