Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Απάντηση από τον ΥΠΑΑΤ στον Δ. Τζαμτζή, για την προστασία του περιβάλλοντος από τα πλαστικά στον αγροτικό τομέα

Εξαιρετικά θετική ανταπόκριση είχε η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή προς τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό

για την προστασία της υπαίθρου από τα πλαστικά και υπολείμματα αγροτικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον κ. Τζαμτζή για τις προτάσεις του, που αφορούν στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων προσώπων για την συλλογή και επανάχρηση των πλαστικών, συσκευασιών και υπολειμμάτων από την αγροτική δραστηριότητα, μέσω ενός κατάλληλου συστήματος συλλογής, διαχείρισης, επιστροφής στις εταιρίες διανομής και ανακύκλωσης. Ακόμη, ο κ. Υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει στην υλοποίηση σχετικών δράσεων, οι οποίες έχουν εξάλλου θεσμοθετηθεί με πρόσφατη νομοθεσία. Η συγκεκριμένη νομοθεσία επεκτείνεται συνεχώς και με νέα νομοθετήματα, μέσα από την συνεργασία του Υπουργείου με επιστημονικούς κι άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Στην απάντηση του ο κ. Λιβανός αναφέρει:

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Επιδιώκω η συνεργασία μου με τον κ. Υπουργό να είναι τακτική και με συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες καταγράφω συνοπτικά στην σχετική αλληλογραφία μας. Η Πέλλα είναι κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή και, μέσα από την συνεργασία μας, το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται και να δρομολογεί δράσεις ή λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη όλης της Ελλάδας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου