Friday, 29 March, 2024

Απάντηση Σηφάκη σε Καρασμάνη: «Η ΝΔ καλύτερα να σιωπά όσον αφορά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους»

Όσον αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις ο κ. Καρασμάνης γνωρίζει, όπως και όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ότι φέτος εφαρμόζεται για πρώτη φορά η νέα ΚΑΠ και είναι φυσιολογικό να παρατηρηθούν κάποιες καθυστερήσεις.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πλήρωσε φέτος την προκαταβολή των επιδοτήσεων, όταν χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο δεν θα πληρώσουν καν μέσα στο έτος και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν αυτές τις μέρες. Ψεύδεται ο κ. Καρασμάνης όταν λέγει ότι οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν πληρώσει.
Όσον αφορά τα δικαιώματα γνωρίζει πολύ καλά ότι πληρώθηκε (σύμφωνα με την νέα ΚΑΠ) το 54%, το 30% (πρασίνισμα) θα πληρωθεί τον Φεβρουάριο και το 10% τον Ιούνιο και ακόμη ότι τα δικαιώματα εδόθησαν με βάση δεδομένα από το παρελθόν και οι αδικίες που παρατηρούνται οφείλονται στην παντελή έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών επί των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και σε πελατειακές σχέσεις που καλλιεργήθηκαν επί χρόνια και στις οποίες ο ίδιος δεν ήταν αμέτοχος.
Ακόμη οι ευθύνες των κυβερνήσεων στις οποίες ο κ. Καρασμάνης διετέλεσε βουλευτής και Υπουργός για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος της Πέλλας είναι τεράστιες. Η συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, η διάλυση της οργάνωσης του αγροτικού κόσμου, η εγκατάλειψη αγροτικών εκτάσεων, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν καλύπτει τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, οι πασιφανείς αδικίες και διαφόρων ειδών «εξυπηρετήσεις» φέρουν την σφραγίδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η όψιμη «ανακάλυψη» της Αμερικής δεν πείθει πλέον κανέναν, το ίδιο και ο λαϊκισμός του κ. Καρασμάνη. Η διαχείριση από τις κυβερνήσεις της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ του θέματος των βοσκοτόπων είναι η τρανή απόδειξη της ανεπάρκειας και ανευθυνότητας τους. Δώσαμε λύση με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο και προχωρούμε στην ΕΕ για την αποκατάσταση των προβλημάτων που επί των ημερών του κ. Καρασμάνη μας οδήγησαν στον καταλογισμό τεράστιων προστίμων στην χώρα μας. Κανείς ακόμη δεν μπορεί να ξεχάσει τα πακέτα Χατζηγάκη και Κοντού για τα οποία η ΕΕ ζητά καταλογισμό τους αγρότες. Η κυβέρνηση μαζί με τον αγροτικό κόσμο παλεύει και θα βρει τις λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα που θα επαναφέρουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Πέλλας εκεί που τους αξίζει, όχι μόνο να παράγουν δυναμικά και ποιοτικά προϊόντα αλλά να απολαμβάνουν και τον κόπο των προσπαθειών τους.

Απάντηση Σηφάκη σε Καρασμάνη: «Η ΝΔ καλύτερα να σιωπά όσον αφορά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου