Thursday, 28 March, 2024

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Πέλλας

Μετά την Απαράδεκτη και Ανυπόστατη επιστολή της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΠΕΛΛΑΣ που αφορούσε το ψήφισμα της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων του Συντονιστικού της Ο.Μ. Γιαννιτσών στις 5/7/2016 έχουμε (εμείς ως μέλη του Συντονιστικού της Ο.Μ. Γιαννιτσών) να δηλώσουμε τα εξής:

1. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία για «αυθαίρετη αυτοανακήρυξη» νέου Συντονιστικού της Ο.Μ. Γιαννιτσών, δηλώνουμε ότι στις 5/7/2016 σε συνεδρίαση του συντονιστικού της Ο.Μ. Γιαννιτσών το συντονιστικό (μεταξύ άλλων θεμάτων) με ψηφοφορία τεσσάρων (4) έναντι τριών (3) πλειοψηφικά αποφάσισε την ανακατανομή αρμοδιοτήτων στο ήδη υπάρχον Συντονιστικό και όχι (όπως αναγράφεται) εκλογή νέου συντονιστικού και μάλιστα αυθαίρετη.

2. Σε ό,τι αφορά την «παραβίαση του καταστατικού» του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ δηλώνουμε πως το καταστατικό ΔΕΝ απαγορεύει αυτήν την κίνηση και σύμφωνα με τα καταστατικά όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων αυτή η κίνηση είναι καθ’ όλα σύμφωνη και δημοκρατική, η δε εφαρμογή της είναι αναλογική.

Η πλειοψηφία ΔΕΝ μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα αρμόδιο όργανο που σέβεται τη δημοκρατία.

3. Η Ν.Ε. Πέλλας καταστατικά ΔΕΝ έχει αρμοδιότητα να καταδικάσει αυτήν την κίνηση. Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, ζητάμε δε να μας υποδείξει βάση ποιου άρθρου του καταστατικού υπάρχει παρατυπία.

Τέλος δηλώνουμε πως η επιστολή της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Πέλλας ήταν εκτός θέματος και αναμένουμε την ανάκλησή της.

                                                       Θεμιστοκλής Μάγγος

                                                       Ανέστης Κιουρκτσίδης

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου